Сигурно си мислите, че е много готино никога да не

...
Сигурно си мислите, че е много готино никога да не
Коментари Харесай

Потенето е въпрос на живот и смърт

Сигурно си мислите, че е доста готино в никакъв случай да не се потите. В днешното общество се смята за добър звук с всички вероятни средства да заглушаваме естествения мирис на тялото - ароматизирани сапуни, шампоани, дезодоранти, одеколони и парфюми. Но в случай че фантазията ви се сбъдне, това значи, че сте заболели от анхидроза, при която липсва или е понижено отделянето на пот.

Така че за какво би трябвало да се потим? Освен това и да миришем?

В последна сметка, тялото ни има към 2,6 милиона потни жлези, които изхвърлят повече за литър пот всеки ден... и то без тренировки. А миризмата се основава от бактериите, които живеят в секретите, отделяни от мастните и потните жлези. Може да звучи прозаично, само че това са обстоятелствата, написа уеб сайтът Nauka.OffNews.

Потта контролира телесната температура и това е въпрос на живот и гибел.

Изпотяването оказва помощ на тялото ви да контролира температурата си. Благодарение на отделянето на пот ние не прегряваме, когато вършим физически извършения, до момента в който сме в сауната или на горещото слънце. Това оказва помощ на тялото ви да се охлади, когато вътрешната температура се повишава. Ако не можете да се потите, може да получите топлинен удар или при положение на по-висока температура - и фебрилни гърчове. Този сюжет може да се окаже гибелен. Децата са изключително уязвими, в случай че не могат да се потят, тъй като имат по-малко благоприятни условия да контролират вътрешните температури заради размера си. Така че да можеш да се потиш или не, значи да живееш или да умреш.

Ако не се потим, може да се наложи да се оправяме и с други признаци. Продължителни мускулни крампи, световъртеж и непрекъснато възприятие на жега се трансформират в ежедневни провокации за хората, които не се потят задоволително.

При заболяването анхидроза, потните жлези стопират да работят по редица аргументи, вариращи от увреждане на нервите на кожата поради контузия до генетично заболяване. Затова бъдете удовлетворени, че имате шанса да се потите.

Чисто лице

Лицето ви е покрито с пот и желаете бързо да измиете солените капки? По време на потоотделянето порите се отварят, което оказва помощ да понижат пъпките лицето ви (ако имате акне например). За да почистите лицето си по този метод, не е належащо да тичате в парка, до момента в който не излезе пот на лицето ви, а единствено да го оставите на пара и да го почистите след това.

Кръвообращение

Когато човек се изпотява, се покачва сърдечната периодичност и се форсира циркулацията на кръвта, изключително в кожата. Редовните извършения, а от време на време и сауната може да помогне за възстановяване на кръвообращението посредством изпотяване.

Потта се бори с инфекциите

Според лекарите, потта оказва помощ за предотвратяване на организма от рискови инфекции - метицилин-резистентни Staphylococcus ауреус (стафилококи ауреус). Потта съдържа нитрити, които като доближат повърхността на кожата, се трансформират в азотен оксид, мощен газ с необятен антибактериален набор и противогъбично деяние.

Потта почиства тялото от отрови

Проучванията демонстрират, че потта съдържа разнообразни типове съединения, в това число дребни количества евентуално токсични метали като кадмий, алуминий и манган. Това е главната причина, заради която изпотяването се смята за детоксикация.

Потта ще ви помогне да оздравеете

Потенето е методът тялото ви да каже на имунната си система да се разсъни и да стартира да работи, с цел да отбие инфекциозните офанзиви. Същото нещо се случва по време на подготовка или когато е горещо на открито, потта като средство за надзор на температурата, усилва скоростта на метаболизма ви.

А в случай че ви тревожи миризмата на потта и в случай че за вас изпотяването е проблем - запознайте се с " Трябва ли да се безпокоим от несъразмерното изпотяване ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР