Сигурно ще ви изненадаме, но наистина няма нищо сложно в

...
Сигурно ще ви изненадаме, но наистина няма нищо сложно в
Коментари Харесай

Как се прави домашно сирене – рецептата, която трябва да си запишете

Сигурно ще ви изненадаме, само че в действителност няма нищо комплицирано в приготвянето на домашно сирене. Повечето хора считат, че процесът е трудоемък, само че въобще не е по този начин, стига да имате пред себе си вярната рецепта с точни пропорции. Всеки може в домашни условия да си направи вкусно и неповторимо сирене, даже и с малко количество мляко.
Всичко, което би трябвало да знаем за това по какъв начин се прави домашно сирене
Едно от най-важните неща е да употребявате качествени хранителни артикули. За предпочитане е да си набавите хубаво домашно мляко. Това ще ви подсигурява удивително добър краен резултат.

Преди години нашите баби са приготвяли сиренето от току – що издоено мляко, което още е било топло. Днес това е съвсем невероятно, тъй като малко на брой се занимават с развъждането на животни.
Ето какви артикули ще са ви нужни сами да си приготвите сирене:
• 2 литра прясно мляко;

• 10 капки квас за сирене;

• Морска сол.
Начин на подготвяне: Ето за какво не би трябвало да хапвате сирене преди лягане
Ако в миналото сте се будували след вечеря със сирене, ще знаете какъв брой досадно може да бъде това. Яденето на сирене преди лягане от дълго време с...

Тъй като вероятността сами да си произвеждате млякото е доста дребна, то би трябвало да го затоплите до телесна температура. Можете да извършите инспекцията с кутрето си. Температурата на млякото би трябвало да е към 36-37 градуса.

В никакъв случай млякото не би трябвало да пари. Когато затоплите главния артикул в тенджера на котлона, прибавете към него капките квас за сирене и разбъркайте доста добре. Сложете капака на тенджерата и по-късно покрийте съда с забрадка. Оставете го да почива за час и половина.

Когато мине това време, надникнете в тенджерата. Млякото е почнало да наподобява като желирано. Вземете нож и започнете да го режете. Режете накръст, тъй че да се образуват дребни кубчета. Оставете още 20 минути, в които да се отдели суроватката.

Вземете един тензух, който авансово сте намокрили с вода и по-късно усърдно сте го изстискали. Поставете го в тенджера – краищата му би трябвало да излизат извън. След това пресипете подсиреното мляко.
Ако желаете да премахнете неприятния мирис от маслото или сиренето, направете ето това
Сиренето и маслото са два продукта, присъстващи в съвсем всеки един ледник. Проблемът е в това, че от време на време забравяме за тях и не сле...

Използвайте точилка, която да поставите над тенджерата. Вържете срещуположните краища на тензуха. Вдигнете точилката, дружно с продукта в тензуха, и оставете за няколко часа, с цел да може суроватката да се изцеди.

Можете да притиснете с тежест вързопчето, тъй че да се получи добра форма. Оставете го за една нощ. Когато мине това време, отстранявате тензуха и поръсвате сиренцето с морска сол от всичките му страни.

По ваша преценка, можете да разрежете на няколко части или да оставите цяло. Солта би трябвало да престои върху сиренето за 5-6 часа.

От тези 2 литра мляко се получава малко повече от половин кг сирене. Струва си да пробвате тази рецепта, крайният резултат в действителност е приказен.

Ето по този начин се прави вкусно домашно сирене – пробвайте и вие!

Още от РЕЦЕПТИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР