Сигурно и вие сте свикнали да варите млечната царевица и

...
Сигурно и вие сте свикнали да варите млечната царевица и
Коментари Харесай

Пригответе царевицата по този начин – много по-вкусна и още по- полезна

Сигурно и вие сте привикнали да варите млечната царевица и да я похапвате, поръсена със сол? Дали обаче ви е хрумвало да я изпечете, обгърната във фолио, във фурната. Така приготвена, обичаната царевица е доста по-вкусна, а и резервира потребните си хранителни субстанции.

Цветът й, откакто премахнем фолиото, е светложълт и липсва непотребната вода, както при варените кочани.

Ако обаче желаете усетът й да е шокиращо вкусен, предлагаме ви да пробвате следната рецепта. Получава се храна за боговете, леко пикантна и неустоимо вкусна. Убедени сме, че в случай че един път е приготвите по този метод, сигурно в никакъв случай повече няма да варите царевицата.

Най-вкусната царевица на фурна

Какво артикули ще са ви нужни за соса?

• 4 кочана млечна царевичка

• 3-4 с.л. заквасена сметана

• 60 гр. масло

• 2-3 с.л. соев сос

• Подправки по желание

• 3 с.л. лимонен сок

• 1 ч.л. чили

Маслото е добре да го оставите няколко минути на стайна температура, тъй че да омекне добре. Към него прибавете останалите артикули и бъркайте, до момента в който не се получи равен сос. С помощта на силиконова четка намажете кочаните царевица и ги увийте във фолио.

Наредете ги в тавичка и ги сложете във фурната на 200 градуса да се пекат. Ако царевичката е млечна, няма да й е нужно доста време, до момента в който се подготви.

След като извадите тавата от фурната, деликатно отстранете фолиото и сервирайте. Това е най-вкусната царевица, която в миналото сте опитвали. Вкусът й е необикновен и запаметяващ се. Леко пикантна, тя ни кара да похапваме още и още. Няма равна на себе си. Истинска премия за сетивата!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР