Сигурни сме, че през последните години сте чували за модерното

...
Сигурни сме, че през последните години сте чували за модерното
Коментари Харесай

Чудните военни оръжия: Руското оръжие, което трябваше да спечели в Украйна

Сигурни сме, че през последните години сте чували за модерното съветско оръжие, което слага западния алианс на колене. Представените технологии могат да нанесат нечувани вреди на всеки един съперник и най-вероятно тъкмо те трябваше да оказват помощ за бързото завладяване на Украйна, само че нещо се обърка. От проекти за 3 дни до седмица, съветската войска се намира в оттегляне и би трябвало да се пази от армията, която атакува предходната година. Сред огромните обещания се криеха бойни роботи, пето потомство изтребител, нов танк, роботизирана бойна машина и свръхзвукова ракета. До този миг от всички предоставени оръжия ще открием, че единствено няколко бяха показани и даже те изчерпват своите запаси за разработка.

Руската инвазия и война – няма за какво да използваме подправеното показване – е същинска злополука. За 8 месеца следим единствено оттегляне и загуба на половината територии, които бяха завладяни на пролет, затова в този момент няма доста други шансове, с изключение на опит за опазване на извоюваното и доста мощно предпочитание за договаряния. Единственият проблем е, че Путин няма преимуществото, с цел да стартира да приказва или да се елементарни с всичко по-рано и просто да зареди пропагандата, която ще помогне за изчистването на реномето.

От стратегическа позиция, няма по какъв начин да не е квалифициран и за този сюжет, само че разбираме, че съветският държател към момента отхвърля да върне армията си, с цел да не ставаме очевидци на една по-зловеща покруса.

Какво обаче се случва в този момент и за какво Русия не употребява своите толкоз мистични и напреднали оръжия. Истината е, че тази война сподели какво се случва в действителност – съветските сили имат доста проблеми през цялото време и най-големият е, че всичко им липсва. Модерното съоръжение е някакъв мит, откакто огромна част от армията излиза с оръжия от Втората Световна война, вършат бойни наколенки от пластмасови шишета и множеството им бронежилетки са действително керамични.

И тъкмо тук идва въпросът: ами модерните и чудотворни оръжия на Русия? През годините станахме очевидци на няколко типа революционни триумфи, само че се оказа, че обстановката е много по-различна. Те трябваше да дойдат с бойни андроиди (приличащи на канонерките от Star Wars и роботите от Робокоп), по-късно трябваше да показват роботизирани танкове, а към 8 месеца нищо от това не е показано. Дори магическите ракети бяха сменени с дронове от Иран и ракети от Северна Корея. Ето някои от горчивите лимони на съветската войска, които съумяха не просто да създадат за смях Владимир Путин, само че и не престават да стимулират украинците да се борят със зъби и нокти за всеки сантиметър.

 Alabino110416-18.jpg

Т-14 Армата

Руската бойна танкова горделивост е на практика композиция от T-72B1, T-72B3, T-80BVM и най-новата серия T-90. Всички се създават на остарелия корен T-72 и даже да не е чак толкоз неприятен за времето си, същият продължава да предава всичките си проблеми и да ги оставя като завещание за новите машини. Тук слагаме и Т-14 Армата, който беше показан през 2015 година Имаше за цел да промени вечно бойното танково дело, само че до момента в който дизайнерите се тупаха в гърдите и обещаваха, че с него ще стигнат на всички места, машината съумя да се счупи няколко пъти на военния церемониал на руснаците.

През 2020 година се твърдеше, че бойната машина ще бъде създадена с до 2000 единици. През август 2021 година стана ясно, че производителят може да даде едвам 20 танка. Оказва се, че новата машина е толкоз скъпа, че никой не може да я създаде. Много от съставените елементи вътре, в това число и LCD екрана е внасян от чужбина и глобите удариха тъкмо там, само че не приказваме за актуалните, а за тези от 2015 година след анексирането на Крим. Сега Русия употребява танкова на 60 години на своята бойна линия и Армата продължава да стои в тайнственост, въпреки всичко няма и огледала за перископи, нали?

Не знаем по какъв начин да го напишем на съветски, само че сигурно сте го виждали във всички фантастики. Просто няма по какъв начин да го игнорирате, изключително откакто през последните 20 години кино фанстастиката демонстрира тъкмо такива бойни машини. Игорек е специфична творба, която се създава от Калашников – неговата единствена именита творба с немски корени не съумява да се надскочи и до през днешния ден. Дебютът е показан през 2018 година Никой повече не е чувал за него и никой повече не го е виждал в борба. Западът постоянно показва, че тези бойни машини са цялостни с неточности и не могат да се разработят за ефикасна борба. Самата система най-вероятно е била опит за привличане на внимание, а в този момент е доказателство за подбив – съществува само като концепт, който в никакъв случай не е разработван.

 Боевой многофункциональный робототехнический комплекс Уран-9 - Международного военно-технического форума АРМИЯ-2016 01.jpg

Уран 9

В края на 2010 година е показан като първия роботизиран военен танк. Той би трябвало да работи без никаква човешка интервенция и да се ръководи отдалечено при потребност. През 2016 година е показан с 30 мм оръдие, анти-танкови ракети и други дребни благини. Успя да стигне даже до Сирия, само че се оказа, че има толкоз дребен обсег, че на ниска цена китайски любителски дрон може да се показа с доста по-добра техника и да ни изненада с по-добри системи. В Украйна даже не беше показан, защото просто нямаше смисъл. Роботите не могат да решат проблемите на съветските сили и никой към този момент не ги търси.

 Sukhoi Design Bureau, 054, Sukhoi Su-57 (49581303977).jpg

Su-57

Легендарното 5-то потомство се оказа един от най-горчивите лимони. Впрочем имаме цялостен обособен материал за него. Разработван благодарение на Индия, този изтребител съумя да откаже даже индийците от повече опити да го трансфорат в съвременно оръжие. Индия създава собствен личен изтребител сега и най-вероятно ще успее да изпревари руснаците. Su-57 е създаден за пряк дуел с по-стария F-22 и то във време, в което на въоръжение се употребява F-35. През 2012 година се твърдеше, че армията разполага с сред 6 и 15 изтребителя от този тип. Никога не е видян във въздушното пространство на Украйна.

 2018 Moscow Victory Day Parade 66.jpg

Свръхзвуковите ракети „ Кинжал “

През 2018 година Владимир Путин декларира, че има цели 5 нови нуклеарни системи – подготвени сме да повярваме. Една от тях е точно „ Кинжал “ и може да се похвали като свръхзвукова ракета. Поставена е на модифициран МиГ-31 и можела да носи стандартен и нуклеарен товар, до момента в който скоростите минават Мак 5. На процедура се твърди, че тази ракета може да е рискова за наземни цели и самолетоносачи.

Разбира се, някои медии вкъщи настояват, че това е толкоз съвършена ракета, че даже може да маневрира, само че съгласно Лойд Остин, тази ракета се потвърждава по-скоро като оръжие с най-малък резултат, в сравнение с като притежател на успеха. Дори не е ясно дали е употребена в Украйна, откакто най-вероятно трябваше да аргументи много вреди, за разлика от иранските дронове. Всичко наподобява в действителност розово на хартия, само че практиката ни демонстрира нещо напълно друго, но доста друго.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР