Сигналът за скъсания колектор на канализацията в дерето Налбанка,вследствие свлачищни

...
Сигналът за скъсания колектор на канализацията в дерето Налбанка,вследствие свлачищни
Коментари Харесай

РИОСВ проверява дали битово-феклани води замърсяват Варненското езеро

Сигналът за скъсания колектор на канализацията в дерето " Налбанка ",вследствие свлачищни процеси, е подаден в Регионална инспекция за опазване на околната среда във Варна на зеления телефон. Взети са проби от водата, а В и К би трябвало незабавно да в профил повредата. 

Весела Кирилова-директор на Регионална инспекция за опазване на околната среда отговори за БНР дали има приключване на нечистите води във Варненското езеро:

" Има пропускливост към езерото. Колегите са взели водна проба от потока. Тя ще бъде оценена от районната лаборатория при Изпълнителна организация " Околна среда ". В и К неотложно са подхванали аварийно-възстановителни действия, които са течали по време на инспекцията. На В и К е обещано наставление да възвърне колектора, с цел да се прекрати изпускането на отпадъчните води в дерето. Надяваме се да няма някаква сериозна заплаха, тъй като тези води са битово-фекални, не са от индустриални действия, само че по този начин или другояче спешна е обстановката. Пак споделям, работи се по отстраняването на повредата ".

Весела Кирилова сподели още, че се чака през идната седмица да бъдат подготвени резултатите от взетите проби от изтеклите при повредата води. Тогава ще стане явен мащабът на замърсяването.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР