Сигнал за злоупотреба проверява НЗОК. Болница поискала 1600 лв. за

...
Сигнал за злоупотреба проверява НЗОК. Болница поискала 1600 лв. за
Коментари Харесай

Болница поиска 1600 лв. за неизвършена операция на онкоболна жена

Сигнал за корист ревизира НЗОК. Болница поискала 1600 лева за интервенция на онкоболна жена, която съгласно фамилията й не е осъществена. Операцията обаче е отразена в епикриза и регистрирана пред Здравната каса.

На 15 септември Решиде Чибукова е призната в болничното заведение в Търговище със съществени недоволства. Синът й беседва с хирурга доктор Тодоров. „ Срещнахме се в кабинета му, написа си данните с писалка и ми изиска сумата от 1600 лева Някакъв пресивател сподели, и като осигуриш парите, сподели, елате”, описа синът на Решиде Джемал Боровинов пред БТВ.

Семейството не разполага с парите. При изписването в епикризата й е разказана интервенция с обща анестезия. По-късно положението на дамата се утежнява и е призната във варненската болница „ Света Анна”. „ На документите, които ми демонстрираха околните, е написано, че е направена проверка и това е – това е въпреки всичко интервенция на предната коремна стена”, изясни доктор Гено Генов, хирург в МБАЛ „ Св. Анна”.

„ Твърдението на пациентката, че не е направена интервенция евентуално е възбудено от това, че не е правена коремна интервенция и не е имало огромен шев”, разяснява доктор Иван Светулков, изпълнителен шеф на МБАЛ Търговище.

„ Ако се установи, че активността е регистрирана, а не е осъществена, Касата е в пълномощията и в отговорностите си да приключи контракта по тази клинична пътека”, споделя шефът на РЗОК в Търговище Емил Стоянов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР