Сигнал за опасно съдържание в учебник за 6-ти клас пуснаха

...
Сигнал за опасно съдържание в учебник за 6-ти клас пуснаха
Коментари Харесай

Внимание! Сдружение сезира за опасно съдържание в учебник за 6-ти клас

Сигнал за рисково наличие в учебник за 6-ти клас пуснаха до институциите от съдружие " Род интернешанъл ",в него са твърди,че в учебника се прави неприемлива агитация,ето какво написа в сигнала До Министъра на образованието доктор Сашо Пенов,Министъра на Вътрешните работи господин Иван Дерменджиев и Председателя на Национална Агенция за Държавна Сигурност господин Пламен Дончев

Уважаеми г-да министри, уважаеми господин ръководител,

На 13. 03. 2023г. Ние, УС на Сдружение „ РОД Инт. “ получихме сигнал за рисково пропагандно наличие в учебник по предмет „ Човекът и природата “ за 6-ти клас на издателство „ Просвета “. Конкретното наличие, което визираме, се намира на стр. 155 от учебника в урок N 74 със заглавие “Грижа за растежа и развиването в учебната възраст “(страница 155 е отстранена от електронно четимия вид на учебника на уеб страницата на издателството) и гласи следното:
„ Половото увлечение нормално е ориентирано към представители на противоположния пол. Някои обаче откриват, че имат желания към хора от личния си пол или пък към човеци от двата пола. Понякога са нужни повече време и опит отвън рамките на пубертета, с цел да може младежът да дефинира половата си ориентировка “.

Задача N 3 в същия урок има следното наличие:
„ Дискутирайте другите типове полова ориентация… “

Към Българските институции, виновни за образованието, националната сигурност и опазването на публичния ред насочваме следните въпроси:

Кой и на база каква образователна стратегия, утвърдена от МОН е позволил тези пропагандни идеологически псевдонаучни концепци за човешката половост да бъдат внушавани на българските възпитаници.
Спазени ли са всички условия за надзор и мониторинг на образователното наличие, влизащо в приложимост в българските просветителни институции?
Имало ли е и има ли напън или лобиране в посока имплементирането на концепциите за нетрадиционна половост в образователни материали и принадлежности и в случай че има, от страна на кои лица/организации.

Ние от Сдружение „ РОД ИНТЕРНЕШЪНЪЛ “ като виновни български жители и родители, сезираме Министерството на образованието и науката, Министерството на вътрешните работи и Държавната организация за национална сигурност и настояваме за незабавна интервенция и дейности за евакуиране на посочения учебник от българските учебни заведения, цялостно и транспарантно пълномащабно следствие на този пропуск в процедурите на МОН, заблуждение под отговорност на всички лица, забъркани във внедряването на рисково и нездравословно идеологическо наличие, ориентирано против психологичното и физическото здраве на подрастващите, както и против демографската непоклатимост и националната сигурност на Република България.

УС на Сдружение „ РОД Интернешънъл “
Съпредседатели: Иван Вълков, адв. Владимир Шейтанов, Давид Александров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР