Сигнал за купуване на гласове в село Помен, община Две

...
Сигнал за купуване на гласове в село Помен, община Две
Коментари Харесай

Схема с изборите в с. Помен: Гласуваш, отиваш да напазаруваш и получаваш ресто 50 лв.

Сигнал за пазаруване на гласове в село Помен, община Две могили, Русенско. По думите на покровителя, подал жалбата, откакто гласоподават, хората минавали през магазина на един от претендентите за общински консултант и с изключение на продуктите получавали ресто от 50 лв.. На място е направена инспекция от полицията, а сигналът е препратен към дежурния прокурор, написа Българска национална телевизия.
Прочетете още
В село Помен право на глас имат 229 души. До обяд съвсем половината от тях към този момент бяха дали своят вот - съгласно покровителя на една от партиите, съвсем под строй за един от претендентите за общински съветници.

" Масово се отправяха от секцията към близкия магазин. Което ми направи усещане остро... влизат в магазина и излизат без да пазарят, което за мене персонално си е причина за платен избор... магазинът е на човек, който е местен… локален по този начин да го назовем феодал ", сподели Мирослав Иванов – покровител.

В ранния следобяд ползата към гласоподаване в село Помен беше смълчан и никой не идваше в секционната комисия. Малкотто хора, които бяха на площада отхвърлиха да са им предложили пари против глас.

" Подкрепяме си нашите хора, само че за парични средства не съм чувал някой да дава, да стимулира някой с пари ", сподели Сали Салиев.

Въпросният магазин беше затворен. Според покровителя, подал жалбата, това е станало след намесата на полицията.

" Дойдоха от икономическа полиция, взеха пояснения и го затвориха ", сподели Мирослав Иванов – покровител.

Сигналът е изпратен и до Общинската изборна комисия в Две могили.

" Тези дейности, в жалбата, които са показват, са осъществени пред изборното помещение, и тя ми отговори, че няма по какъв начин тя да дава отговор за дейностите на гласоподавателя откакто упражни той правото си на избор. Говорих с дежурния служител на реда, който сподели, че няма данни за такова закононарушение ", сподели Анелия Петрова – ръководител на ОИК – Две могили.

Комисията не се е произнесла по проблема, защото са решили, че не е от тяхната подготвеност и са предали случая на прокурор.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР