Сигнал за говорене на турски език в изборно помещение постъпи

...
Сигнал за говорене на турски език в изборно помещение постъпи
Коментари Харесай

Сигнал за турска реч по време на гласуване в центъра на Плов...

Сигнал за говорене на турски език в изборно помещение постъпи по телефона на 16-та РИК. В него се твърди, че в 83 секция в пловдивския регион „ Централен “, член на секционната комисия приказва на турски език. Също подателят на сигнала бил обиждан в коридора пред изборните пространства в постройката.

В тази връзка неотложно са снети пояснения от управлението на секционната комисия. Председателят Зорница Разпопова твърди, че в действителност жалбоподателят, до момента в който упражнява правото си на глас в секционната комисия, беседва на език, друг от български със сина си, като самата тя незабавно му е направила забележка и му е указала, че в изборното помещение това не е допустимо. Заместник-председателят на СИК Ангелина Панева и секретарят Румен Пейчев дават идентично пояснение за обстановката, като настояват, че случката е по-скоро умишлена провокация. Споделят, че на излизане податеят на сигнала влезнал в борба и с отговорника на учебното заведение от страна на общинската администрация, която също се е намесила за изясняване на обстановката.

В последна сметка, след инспекция, сигналът е оставен без почитание

Вчера са получени сигнали за нелегално сложени пропагандни материали, както и за пропаганда в магазин. Първият се оказал състоятелен, вторият е оставен без почитание. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР