Сигнал от австралийски дипломат изглежда е подтикнал ФБР да започне

...
Сигнал от австралийски дипломат изглежда е подтикнал ФБР да започне
Коментари Харесай

ФБР започнало да разследва руската намеса на изборите в САЩ след сигнал на австралийски дипломат

Сигнал от австралийски посланик наподобява е подтикнал ФБР да стартира да проверява съветска интервенция на американските избори и допустима съгласуваност на Москва с предизборния щаб на президента Доналд Тръмп.

Това написа американският вестник " Ню Йорк таймс ", представен от АП.

 Тръмп си измива ръцете, екссъветникът му бил на ниско равнище и потвърден измамник
Тръмп си измива ръцете, екссъветникът му бил на ниско равнище и потвърден измамник

Самият Тръмп към този момент излиза " изсъхнал " от аферата

Съветникът на Тръмп по време на предизборната акция Джордж Пападопулос е декларирал пред дипломата Александър Даунър по време на среща в Лондон през май 2016 година, че Русия има хиляди имейли, които могат да опетнят претендента на демократите за президент на Съединени американски щати Хилари Клинтън, отбелязва вестникът.

Даунър, някогашен външен министър на Австралия, е топ посланик на страната във Англия.

Австралия предала информацията на ФБР след приключването на имейли за демократите в общественото пространство, написа изданието, базирайки се на някогашни и сегашни американски и задгранични чиновници.

Хакерската офанзива и разкритията, че член на акцията на Тръмп може да е имал вътрешна информация за това са движещи фактори, които са подтикнали ФБР да стартира следствие през юли 2016 година, написа " Ню Йорк таймс ".

 Съветник от щаба на Тръмп лъгал ФБР за съветска
Съветник от щаба на Тръмп лъгал ФБР за съветска " нечистотия "

Руската сага стартира да се разплита

Адвокат на Белия дом отхвърли коментар, заявявайки в известие, че администрацията продължава да сътрудничи на следствието , водено от специфичния прокурор Робърт Мълър.

Пападопулос се призна за отговорен, че е излъгал ФБР и сега сътрудничи на управляващите. Съдебни документи от преди два месеца демонстрират, че през април 2016 година той се е срещнал с Джоузеф Мифсуд, професор в Лондон, който му е разкрил за притежавани от Москва имейли. Това е станало преди Националният комитет на Демократическата партия да разбере, че хакери са проникнали в имейлите на партията.

" Ню Йорк таймс " добавя, че Пападопулос е споделил тази информация с Даунър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР