Бившият адвокат на Тръмп Сидни Пауъл се пледира за невинен по делото за подривна дейност в изборите в Джорджия

...
Сидни Пауъл, адвокат, участващ в следизборните съдебни предизвикателства на Доналд
Коментари Харесай

Сидни Пауъл, адвокат, участващ в следизборните съдебни предизвикателства на Доналд Тръмп, се пледира за невинен и каза, че ще се откаже от обвинението си по делото в окръг Фултън, според ново съдебно заявление.

Пауъл беше обвинен заедно с Тръмп и 17 други обвиняеми в разрастващо се дело за рекет за опита им да променят резултатите от президентските избори през 2020 г. в Джорджия.

Тревиан Кути, друг обвиняем по делото, който е обвинен в участие в кампания за тормоз на избирателен служител, също се пледира за невинен и каза, че ще се откаже от обвинението си в съда във вторник.

 Доналд Тръмп излиза от личния си самолет след пристигането си в Атланта в четвъртък, 24 август 2023 г., където се очаква да се предаде в затвора на окръг Фултън по-късно вечерта.“ class= Доналд Тръмп излиза от личния си самолет след пристигането си в Атланта в четвъртък, 24 август 2023 г., където се очаква да се предаде в затвора на окръг Фултън по-късно вечерта. Дъг Милс/Ню Йорк Таймс/Редукс

Съдията, който наблюдава делото, насрочи извиквания на всичките 19 обвиняеми за 6 септември. Съдът често позволява на обвиняемите да се явят виртуално за изправяне или напълно да се откажат от явяването си.

Пауъл и Кути са вторият и третият обвиняем, които се признаха за невинни и се отказаха от обвиненията си след Рей Смит в понеделник.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР