Си Дзинпин си е осигурил исторически трети мандат като лидер

...
Си Дзинпин си е осигурил исторически трети мандат като лидер
Коментари Харесай

Си Дзинпин спечели нов мандат начело на Китай

Си Дзинпин си е обезпечил исторически трети мандат като водач на Китай след конгреса на Комунистическата партия, оповестиха държавните медии. Централният комитет на Китайската комунистическа партия избра Си за собствен общоприет секретар за още един петгодишен мандат. Той даде обещание да работи " старателно като водач на Китай.

Двадесетият конгрес завърши с избора новия Централен комитет от към 200 висши партийни чиновници. Те се събраха, с цел да изберат Постоянния комитет - управлението на китайската политическа власт, на чийто връх Си седи твърдо.

Си реализира централизация на властта, каквато не е реализирал никой различен актуален китайски водач с изключение на Мао. През 2018 година той анулира ограничаването за два президентски мандата и по този метод проправи пътя си към безсрочно ръководство.

По-рано церемонията по закриването на конгреса беше прекратена, защото някогашният водач Ху Дзинтао беше изведен от залата.

Слабият 79-годишен Ху в началото изглеждаше, че не желае да напусне първия ред на членовете на Постоянния комитет на Политбюро в Голямата зала на народа в Пекин, където седеше до президента Си Дзинпин.

Държавните медии оповестиха късно в събота, че Ху е настоял да участва на сесията, макар че не се усеща добре. " Когато не се усещаше добре по време на сесията, неговият личен състав, в името на здравето му, го придружи до стая в съседство с мястото на съвещанието, с цел да си почине. Сега той е доста по-добре ", съобщи организация Синхуа в Twitter.

Въпреки това в Китай е ясно, че Си Дзинпин, представител на военното крило на ККП, е спечелил дефинитивно борбата с главния си противник Ху Дзинтао. Ху държеше финансовия блок - Народната банка на Китай и Министерството на финансите и поддържаше положителни връзки със Съединени американски щати. На процедура, след конгреса, Си Дзинпин няма съперник в ККП и страната.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР