Швейцарският производител на какаови изделия Линд унд Шпрюнгли (Lindt und

...
Швейцарският производител на какаови изделия Линд унд Шпрюнгли (Lindt und
Коментари Харесай

Lindt увеличава цените на шоколада си заради поскъпването на какаото

Швейцарският производител на какаови произведения " Линд унд Шпрюнгли " (Lindt und Sprungli) още веднъж ще увеличи цените през 2024 и 2025 година, с цел да се оправи с повишаването на какаото, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. Компанията усили цените приблизително с 10,1 на 100 през 2023 година

" Линд ", който разгласява годишните си резултати във вторник, е отчел скок в разноските за първични материали поради повишаването на какаото. Те са се повишили неимоверно доста поради индустриален недостиг, обвързван със мощните дъждове, които са нанесли вреди на културите и заболявания по какаото.

В края на февруари цената на звук какао е надвишила 6500 $ в Ню Йорк, което е нарастване от над 150 на 100 от януари 2023 година и е стигнала съвсем 6000 английски лири в Лондон или с над 170 на 100 от началото на предходната година.

Компанията за шоколадови произведения предизвести, че ще би трябвало да договаря за в допълнение покачване на цените през 2024 и 2025 година, " в случай че цените на какаото останат на това равнище ".

За 2024 година " Линдт " планува приблизително повишаване на цените с към 5%, съобщи на конференция основният изпълнителен шеф Адалберт Лехнер.

Според изчисленията на Патрик Швендиман, анализатор в Цюрихската кантонална банка, компанията ще би трябвало да увеличи цените " с към 12 на 100 " през 2025 година, в случай че сегашните цени на какаото се запазят.

През 2023 година швейцарският производител на шоколад е записал по-добра от предстоящото чиста облага, която е повишена със 17,9 на 100 по отношение на миналата година - до 698,5 милиона евро посредством главно на по-малката данъчна тежест.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР