Швейцарският франк е напът да приключи месец април с най-значимите

...
Швейцарският франк е напът да приключи месец април с най-значимите
Коментари Харесай

Франкът приключва катастрофален месец

Швейцарският франк е напът да завърши месец април с най-значимите си загуби към еврото от юли 2017-а насам. Което сигурно ще донесе облекчение за паричните стратези в Алпийския оазис, които желаят по-слаба валута, с цел да подтикват експорта и да съживят инфлацията.

Швейцарската парична единица е изгубила съвсем 2.5% от пазарната си оценка към единната европейска валута към 23 април, когато завърши търговията си с котировка от 1.1452 франка за едно евро. Числото е под 1.13 франка за едно евро, колкото беше усредненото предугаждане за края на второто тримесечие на тази година на валутните специалисти, интервюирани от организация "Блумбърг ". Този спад предизвика много анализатори да премислят валутните си прогнози съгласно скромните пазарни съмнения, които не съумяват да подтикват търсенето на избавителни валутни пристани.

По оценка на Джеръми Стретч - началник на валутната тактика на страните от Г-10 в "Кънейдиън импириъл бенк ъф комерс ", негативните предвиждания, произлизащи от забавянето на международното стопанство, са пресилени. И това ще улесни доста активността на Националната банка на Швейцария през идните няколко месеца спрямо паниките й за мощния франк през първото тримесечие на 2019-а. Както е известно, институцията се стреми към слаба национална парична единица, с цел да качи инфлацията, която настойчиво остава под 1%, макар дългите години на негативни лихвени проценти.

Макар че низходящото придвижване на франка може да загуби двигателна сила, то евентуално ще резервира посоката си, чака Стретч. Той планува поевтиняване на швейцарските пари до 1.15 франка за едно евро през идните шест месеца преди края на 2019-а и да падне до 1.16 франка за едно евро.

Валутният пълководец на "Креди агрикол " - Манюел Оливие, пък предвижда 1.1950 франка за едно евро през 2020-а. Това ще се случи, в случай че единната европейска валута се ускори вследствие на подема на индустриалния бранш на еврозоната заради спадащия геополитически риск и по-силните от предстоящите фундаментални индикатори на Китай.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР