Швейцарският финансов конгломерат Credit Suisse, със седалище в Цюрих, публикува

...
Швейцарският финансов конгломерат Credit Suisse, със седалище в Цюрих, публикува
Коментари Харесай

"Зелената програма" в Европа: Некъпани вегетарианци без кафе и фитнес

Швейцарският финансов конгломерат Credit Suisse , със седалище в Цюрих, разгласява своето изследване, озаглавено " Когато излъчванията станат персонални ".

Credit Suisse пресметна по какъв начин един европеец би трябвало да живее при една „ създадена зелена стратегия “, с цел да отговори на излъчванията от 2,9 тона CO2 на човек годишно, а тази норма, е закрепена в Парижкото съглашение.

Хигиена и хранене:

- душ 3 пъти седмично, единствено за 8 минути или 6 пъти седмично, само че единствено за 4 минути;
- къпане в вана прецизно не повече от 1 път седмично;
- стартиране на водата в тоалетната не повече от 2 пъти на ден;
- машинно пране 2 пъти седмично по 1 час;
- потребление на съдомиялна машина 1 път седмично;
- пилешко 2 пъти седмично по 100 грама;
- говеждо, свинско и агнешко месо са неразрешени за консумация;
- позволено е 2 пъти седмично да се включват картофи в менюто;
- някои плодове са вероятни 5 пъти седмично;
- сирене един път седмично по 25 грама;
- кафето и млякото са забранени;
- бирата е забранена;
- единствено диетична сода и напълно малко вино.

Спорт и развлечения:

- занимания на бягаща пътека във фитнес залата - 3 пъти седмично по 30 минути;
- гледане на телевизия или е подчертана думата " или " като опция интернет – по 2 часа на ден;
- компютърните и видео игрите са неразрешени.

Покупка на облекла:

- 2 чифта джинси, 3 ризи или 5 тениски за цялата година;
- Ограничението на CO2 не разрешава да се купуват якета и костюми.

Пътувания:

- 1 въздушен полет за една година, в икономична класа и за малко разстояние;
- До 5000 км годишно пътешестване с електроавтомобили или елрктротранспорт.

„ Глобалните диспути за изменението на климата нормално се концентрират върху държавните управления и фирмите и се подценява главния фактор за тези излъчвания – потребителя “, се споделя в това изследване. „ Отговорът на въпроса по какъв начин да се понижат излъчванията е явен “, уверени са създателите на този отчет.

Излиза, че с цел да се реализиран констатациите на Credit Suisse , и да се покрият задачите на Парижкото съглашение, човек няма да може да си разреши толкоз доста, изключително по стандартите на настоящето потребителско общество. Що се отнася до персоналната хигиена, анализаторите ни предлагаме да се къпем 6 пъти седмично за не повече от 4 минути, да промиваме тоалетната не повече от 2 пъти дневно. От храната ни се поставят по 100 грама пилешло месо 2 пъти седмично или 10,4 кг годишно, а сирене - един път седмично по 25 грама или 1,3 кг за година. Също по този начин би трябвало да се откажем от кафето и бирата. От облеклата можем да си позволим да си купим 2 чифта джинси и 3 ризи годишно. Ако приказваме за спорт и занимания, то с цел да се извърши Парижкото съглашение, човек ще да можете да си позволите занимания на бягаща пътека във фитнес залата 3 пъти седмично по 30 минути, както и да гледа телевизия или да употребявате интернет единствено по 2 часа дневно. Но компютърните или видео игрите би трябвало да бъдат изключени.

Credit Suisse е съставил изложение на живота на един човек, който би трябвало се държи съгласно рамките на стандарта за излъчвания. „ Основните източници на огромния въглероден отпечатък са в храните като аленото месо, бирата, млякото и кафето “, се споделя в този отчет. „ Нашият непрекъснат консуматор би трябвало да ги смени с домашните птици, морските блага, чай и малко вино. Пътуването също интензивно излъчва нездравословни субстанции. Устойчивият живот значи ограничението на летенето и потреблението на коли, задвижвани с бензин. Нашият резистентен консуматор може да взема една икономична почивка на къси дистанции годишно и да живее в четиризвезден хотел и той може да измине 5 000 км годишно с електромобил, а останалата част от придвижването - с железопътен превоз, градски превоз и велосипед. Пералнята може да се пуска 2 пъти седмично за 1 час, а съдомиялната не повече от един път седмично ".

Има ли метод да не се ограничаваме в такава твърда рамка? Ако бъдат засадени повече дървета, анализаторите считат, че този метод може да избави ситуацията. Затова всеки може да избере за себе си, по 25 грама сирене на седмица или да засади избран брой дървета (минимум 120 дървета годишно). Ако обаче изборът се окаже в интерес на дърветата, и това няма да е елементарно. Дървото би трябвало да живее задоволително дълго, с цел да бъде дейно. Има и доста разрастващи се страни, в които засаждането на дървета в задоволителен брой надали ще е допустимо. <...> Парижкото съглашение има за цел да понижи излъчванията на въглероден диоксид в атмосферата, с цел да предотврати световното стопляне с повече от 2 оС по Целзий до 2100 година И това съгласно учените изисква смяната на питателните привички посредством прекосяване към най-вече на растителна диета и намаляването на калоричното наличие на диетата, както и фрапантното понижаване на всички излъчвания, които не са свързани с производството на храна.

„ Разработеният зелен дневен ред предлага на европейците лагерен режим “, отбелязва изданието Geopolitika.ru.
„ Очевидно, е че естественото осъществяване на „ създадената зелена стратегия “ ще докара до целеустремено понижаване на международното население под положителния предлог с цел да се усили нормата на ползване на тази част от човечеството, на която към момента ще бъде разрешено да живее. На това може да се каже и „ зелен “ геноцид. Населението на планетата в този момент е към 7,6 милиарда индивида. Според проектите на архитектите на " новия зелен ред " на " утилизация " подлежат 6,1 млрд, индивида ", заключи основния редактор осведомителната организация Regnum Юрий Баранчик.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР