Швейцарските прокурори са започнали разследване на възможни незаконни действия във

...
Швейцарските прокурори са започнали разследване на възможни незаконни действия във
Коментари Харесай

Швейцарската прокуратура разследва придобиването на Credit Suisse

Швейцарските прокурори са почнали следствие на вероятни противозаконни дейности по отношение на държавната поддръжка за незабавното „ усвояване “ на Credit Suisse от страна на UBS, заяви „ Файненшъл таймс “.

Двете банки се съгласиха да се слеят през март като част от незабавна договорка на стойност 3 милиарда швейцарски франка, целяща да избегне национална финансова рецесия, която можеше да има верижен резултат в международен мащаб.

" Федералната прокуратура желае интензивно да извършва своята задача и отговорност да способства за чист швейцарски финансов център и е основала мониторинг, с цел да подхваща незабавни дейности във всяка обстановка, която попада в областта на нейната активност ", съобщи органът пред „ Файненшъл таймс “.

Миналия месец UBS беше принудена от швейцарските управляващи да поеме дългогодишния си локален противник Credit Suisse в договорка, с която се основава нова банка.

Сделката е непопулярна на локално равнище, а през днешния ден швейцарският всекидневник „ Тагес-Анцайгер “ заяви, че новата конструкция може да редуцира работни места с до 30%.

" Ако не бяхме създали нищо, акциите на [Credit Suisse] щяха да са без стойност в понеделник и акционерите щяха да се приберат вкъщи с празни ръце ", съобщи швейцарският министър на финансите Карин Келер-Зуттер предишния уикенд, с цел да оправдае договорката. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР