Швейцарски гражданин е арестуван в Мианмар, управляван от военни, за предполагаемо оскърбление на будизма във филм

...
Гражданин на Швейцария е арестуван в Мианмар, управляван от военни,
Коментари Харесай

Гражданин на Швейцария е арестуван в Мианмар, управляван от военни, за създаване на филм, за който се твърди, че оскърбява будизма< /p>От Асошиейтед прес, 19 август 2023 г., 3:27 ч. Янмар за създаването на филм, за който се твърди, че оскърбява будизма, съобщиха държавните медии в събота.

52-годишният Дидие Нусбаумер е бил арестуван на 8 август заедно с 13 граждани на Мианмар, включително 12-годишно момиче, съобщи вестник Myanma Alinn.

Обида на будизма е наказуемо престъпление мнозинство Мианмар, където религиозният национализъм нарасна през последните години. Около 90% от жителите на Мианмар са будисти.

В репортажа се казва, че Нусбаумер е написал, заснел и монтирал 75-минутния филм „Не очаквайте нищо“, който беше публикуван в YouTube на 24 юли. клипове от филма се разпространяват в социалните медии, включително в TikTok и Facebook, предизвиквайки укори от будистките националисти в Мианмар.

„Въпреки че хората в главните роли във филма са будисти, те са се държали неадекватно и са унижавали достойнството и морала на монасите чрез своите физически жестове и диалог“, се казва в медийния доклад. бяха държани.

Мианмар се управлява от своята армия от февруари 2021 г., когато завзе властта от демократично избраното правителство на Аун Сан Су Чи.

Нусбаумер не е първият чужденец, задържан в Мианмар след обвинение в обида на будизма.

През март 2015 г. гражданин на Нова Зеландия, който беше арестуван с двама граждани на Мианмар, беше осъден на 2 години и половина лишаване от свобода с тежък труд за обида на будизма в онлайн реклама, която показваше психеделично изображение на Буда, носещ слушалки в стил DJ. Той беше депортиран на следващата година.

През октомври 2016 г. холандски турист беше арестуван за три месеца с тежък труд за обида на будизма, след като изключи високоговорител, използван от будистки монаси да излъчи късно вечерна проповед във втория по големина град в страната Мандалай. Той беше депортиран, след като излежа присъдата си в затвора.

През същата година испански турист беше депортиран от Мианмар, след като властите откриха татуировка на Буда на крака му.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР