Швеция въвежда изискване за представяне на отрицателен резултат от PCR

...
Швеция въвежда изискване за представяне на отрицателен резултат от PCR
Коментари Харесай

Швеция иска отрицателен тест от чужденците

Швеция вкарва условие за показване на негативен резултат от PCR тест, изработен до 48 ч. преди влизане в страната, считано от 6 февруари 2021 година Новите правила ще се ползват за всички непознати жители на възраст над 18 година в период до 31 март 2021 година, съобщи Министерство на външните работи.

Изключения се плануват за хора на възраст под 18 години, за жители със статут на непрекъснато престояване в Швеция, за заетите в транспортния бранш, елитни спортни състезатели и за сезонни служащи. Страната вкарва и краткотрайна възбрана за влизане на всички пасажери, идващи от Дания и Норвегия, в това число и за директно преминаващи, която е в действие до 14 февруари 2021 година Забраната за влизане от Дания и Норвегия не се отнася за задграничните жители, които живеят и работят в Швеция, за служащите и чиновниците в транспортния бранш, както и жителите, които могат да потвърдят неотложна основателна фамилна причина за визитата си в Швеция.

До 14 февруари 2021 година шведските управляващи вкарват и условие за жителите, които влизат в Швеция от Англия - те би трябвало да показват отрицателен PCR тест за COVID-19, осъществен в границите на 72 часа преди идването в сертифицирана лаборатория. При потребност от подпомагане българските жители в Кралство Швеция могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Стокхолм на следните телефонни номера: +46 8 20 25 27, +46 8 723 09 38, +46 8 20 67 13, както и на дежурен телефон в извънработно време: +46 707 797 155. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected].
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР