Швеция отново засили ограниченията върху социалния живот, за да попречи

...
Швеция отново засили ограниченията върху социалния живот, за да попречи
Коментари Харесай

Швеция отново затегна ограниченията заради високия брой заразени

Швеция още веднъж ускори рестриктивните мерки върху обществения живот, с цел да попречи на разпространяването на ковид, до момента в който прирастът на инфектираните се резервира висок. Това заяви през днешния ден на конференция шведският министър председател Стефан Льовен, съобщи ДПА.

По думите му проектите от 3 май да се облекчат някои ограничения, да вземем за пример събирания на повече хора на едно място и разрешаване на концерти отпадат. Това значи, че и отсега нататък е разрешено събиране на до осем души на едно място и до 20 - на заравяне.

До 17 май заведения за хранене, питейни заведения и кафенета би трябвало да затварят в 20,30 ч., а в моловете, магазините и залите за фитнес ще се позволяват хора до избран брой, съобщи Българска телеграфна агенция.

В Швеция и общинските управляващи имат правото да постановат забрани за събирания на територията на общината. Градовете Упсала и Лунд към този момент са оповестили такива забрани преди честванията на Валпургиевата нощ на 30 април, които нормално са многолюдни.

Скандинавската страна предприе демократичен метод към пандемията, като постановяваше релативно слаби ограничавания и управляващите разчитаха на здравия разсъдък на хората. Но в средата на февруари броят на случаите в Швеция се усили до нива, непознати до тогава, и се наложи въвеждането на по-строги ограничения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР