Швеция отчете малък спад на икономиката през първото тримесечие, показват

...
Швеция отчете малък спад на икономиката през първото тримесечие, показват
Коментари Харесай

Леко забавяне на икономиката на Швеция в началото на 2020 г.

Швеция регистрира дребен спад на стопанската система през първото тримесечие, демонстрират данните на статистическата работа, представени от " Ройтерс ".

Скандинавската страна чака най-сериозно да бъде наранена от епидемията от ковид през второто тримесечие (април-юни).
 Швеция: Европейски Съюз организира бързо следствие за приложимост на ремдесивир
Швеция: Европейски Съюз организира бързо следствие за приложимост на ремдесивир

Решение с " висок приоритет " се чака до дни

Икономиката стартира да се забавя в края на 2019 година след години на бързо разширение.

Докато Швеция не последва другите европейски страни с цялостно блокиране на страната, епидемията от ковид и ограничаващите ограничения засегнаха интернационалните вериги на доставки, понижиха търсенето и принудиха фирмите да освободят десетки хиляди служащи.

Правителството чака стопанската система да се свие с към 7% - най-тежката криза от 1940 година, само че прогнозата е за стопански напредък през 2021 година
 Швеция ли? А цената?
Швеция ли? А цената?

Въпреки по-либералните ограничения упованията са, че Швеция на процедура няма да заплати по-малка икономическа цена от съседите си. Напротив. Цветелин Пенев е безапелационен: моделът е Южна Корея. Но дали западният човек ще е накривен

Брутният вътрешен продукт на скандинавската страна се сви с 0,3% през първите три месеца на годината спрямо последната четвърт на 2019 година и се разшири с 0,5% на годишна база.

Шведското държавно управление даде обещание да похарчи над 100 милиарда шведски крони ( 10,18 милиарда долара) за подкрепяне на стопанската система.

Междувременно Агенцията за публично здраве на Швеция заяви, че е доста евентуално първите случаи на ковид в страната да са от ноември 2019 година

В Швеция инфектираните с ковид са повече от 23 000, а умрелите са над 2800.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 3,4 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 241 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 3,6 млн. случая и повече от 252 000 умряли в 187 страни, възстановили са се повече от 1,17 млн. души.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР