Швеция не трябва да очаква промяна в отношението на Анкара

...
Швеция не трябва да очаква промяна в отношението на Анкара
Коментари Харесай

Ердоган иска прекратяване на антитурските протести в Швеция, за да я пусне в НАТО

Швеция не би трябвало да чака смяна в отношението на Анкара по отношение на кандидатурата й за участие в НАТО на срещата на върха на отбранителния алианс идващия месец във Вилнюс, в случай че не предотврати антитурските митинги в Стокхолм, сподели турският президент Тайип Ердоган, представен от Ройтерс.

Турция не може да подходи позитивно към кандидатурата на Швеция за НАТО, до момента в който " терористите " стачкуват в Стокхолм и позицията на Турция ще бъде изяснена още един път на диалози с шведски публични лица в Анкара в сряда, сподели Ердоган пред кореспонденти по време на полет на връщане от Азербайджан във вторник.

Припомняме, че в Швеция за първи път за опит за набиране на средства за неразрешената Кюрдска работническа партия (ПКК). Това стана първият път, когато някой бива упрекнат в Швеция в опит да даде финанси на ПКК , избрана като терористична формация от Турция, Европейския съюз и Съединените щати.

Обвинението е допустимо след, което не разрешава организирането на срещи или даването на логистична или финансова помощ или даже храна на неразрешени групировки .

Швеция и Финландия след нахлуването на Русия в Украйна през 2022 година Докато, кандидатурата на Швеция макар договорката, до момента в който не отговори на турските опасенията за сигурността., и като причина показва рецензиите на шведското държавно управление за върховенството на закона в Унгария. Швеция в този момент се надява до срещата на върхана пакта в Литва идващия месец .
 Турция скастри Швеция за знаме на ПКК
Турция скастри Швеция за знаме на ПКК

Това още веднъж усилва несигурността за участието на Швеция в НАТО
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР