Швеция може да отхвърли предложението на своето правителство, касаещо приемането

...
Швеция може да отхвърли предложението на своето правителство, касаещо приемането
Коментари Харесай

И Швеция се оказа против приемането на България в Шенген заради корупцията и престъпността

Швеция може да отхвърли предлагането на своето държавно управление, касаещо приемането на България, Румъния и Хъртавия в Шенгенското пространство. Това излиза наяве от изявления както на един от подкрепящите ръководството сътрудници, по този начин и на опозицията в Народното събрание, написа шведския ежедневник " Dagens Nyheter ".

Правителството на малцинството няма да събере нужната поддръжка по предлагането, откакто Социалдемократите и Шведските демократи оповестиха, че не са съгласни трите страни да станат част от Шенген. Аргументите им са по отношение на положението на битката с корупцията и проведена престъпност там.

Ако това се случи, Швеция ще е втората страна, която блокира участието на България в зоната. По-рано чийто парламент одобри резолюция " срещу " това.

В четвъртък в Комисията по правораздаването в шведския парламент е импортирано предлагането, с което страната би трябвало да каже " да " на София, Букурещ и Загреб. Според социалдемократът Ардалан Шекараби обаче държавното управление няма нужната поддръжка, с цел да одобри позицията.

" Смятаме, че когато става въпрос за разширение на Шенген, би трябвало да стартираме от нашите потребности за надзор на влизането и излизането и да подсигуряваме, че разполагаме с всички принадлежности, от които се нуждаем в битката с престъпността. Това не е дребен проблем. На процедура това значи унищожаване на контрола при влизане и излизане. Не считаме, че това е в полза на вътрешната сигурност на Швеция ", споделя Шекараби.

Крайнодясната и евроскептична партия " Шведски демократи ", които не са част от държавното управление само че го поддържат, също се опълчват на концепцията.

" В случая с България и Румъния Швеция сега изпитва необятно публикувани проблеми с жители от тези страни, които злоупотребяват със съществуващата инструкция за подвижност, което слага под въпрос публичния ред в Швеция ", показва Адам Мартинен, член на правната комисия от групата на партията.

Според него главен фактор за това са " огромната корупция и неналичието на битка с проведената престъпност ", само че той показва и опасенията си, че участието на Букурещ в Шенген ще измести външната граница на Споразумението до тази с Украйна.

Въпросът за разширението на Шенгенското пространство е подложен в границите на актуалното европредседателство в Чехия, което желае страните от Европейски Съюз да вземат решение по него през декември.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР