Швеция, която избра по-отворена стратегия в борбата с новия коронавирус

...
Швеция, която избра по-отворена стратегия в борбата с новия коронавирус
Коментари Харесай

COVID-19: Швеция с най-много жертви на глава от населението в Европа за 7 дни

Швеция, която избра по-отворена тактика в битката с новия ковид (COVID-19) спрямо другите европейски страни, има максимален брой умряли в Европа на глава от популацията от COVID-19 през последните седем дни, демонстрират данни, представени от " Ройтерс ".

Швеция резервира отворени множеството учебни заведения, заведения за хранене и компании по време на пандемията. Въпреки че умрелите понижават, Швеция е имала приблизително 6,25 жертви на 1 млн. поданици дневно през последните седем дни сред 12 и 19 май, демонстрират данните на Ourworldinsata.org. Това е най-високата смъртност в Европа за въпросния интервал, надминавайки даже Англия, където е имало 5,75 умряли на 1 млн. души.

Досега в пандемията Швеция въпреки всичко има по-малко жертви на глава от популацията спрямо Англия, Испания, Италия, Белгия и Франция, които избраха да наложат обсада, само че има доста повече умряли от скандинавските си съседи Дания, Норвегия и Финландия.

Стратегията на Швеция, учредена най-много на доброволни ограничения във връзка с общественото разграничаване и базова хигиена, е подложена на критика от някои като рисков опит с живота на хората, само че също по този начин е препоръчана като предстоящ модел от СЗО.

Стратегията за отбягване на обсада на Швеция наподобява смекчи удара върху стопанската система, като растежът понижава доста по-малко, в сравнение с в Дания и Норвегия през първото тримесечие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР