Шведското правителство възнамерява да извади COVID-19 от списъка на обществено

...
Шведското правителство възнамерява да извади COVID-19 от списъка на обществено
Коментари Харесай

Швеция скоро няма да смята COVID-19 за опасно за обществото заболяване

Шведското държавно управление има намерение да извади COVID-19 от листата на публично рисковите болести. Подобно искане ще бъде отправено към съответните ведомства и откакто бъде утвърдено, след два месеца COVID-19 публично ще престане да се счита за рисково за обществото заболяване, съобщи през днешния ден в изявление за в. "Дагенс нюхетер " министърката на опазването на здравето и обществените въпроси Лена Халенгрен, представена от международните организации, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Бихме желали, тази категоризация да бъде анулирана в края на март, началото на април ", сподели министърката.

Още от през днешния ден обаче Швеция се отхвърли от въведените по-рано ограничавания. Здравните управляващи предлагат връщането към естествения живот да протича последователно както на работните места, по този начин и в университетите.

Швеция спря всеобщото тестване за COVID-19 даже измежду хората със признаци на инфекцията ,

поставяйки завършек на мобилните пунктове за тестване и доставяните по домовете проби, които всеобщо бяха употребявани по време на пандемията и осигуриха значими данни за следене на разпространяването на вируса, показва Асошиейтед прес.

"Достигнахме миг, когато цената и целесъобразността на тестването към този момент не са оправдани " ,

сподели тази седмица ръководителката на Шведската организация за публично здраве Карин Тегмарк Висел пред националната телевизия Ес Фау Те.

Обявявайки разхлабването на ограниченията предходната седмица, премиерката Магдалена Андершон сподели, че "пандемията не е завършила, само че е навлязла в напълно нова фаза " , и въпреки броят на инфектираните да нараства, това не води до претоварване на лечебните заведения.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР