Шведското правителство ще отпусне компенсации на домакинствата, които са най-силно

...
Шведското правителство ще отпусне компенсации на домакинствата, които са най-силно
Коментари Харесай

Швеция ще компенсира домакинства заради по-скъпия ток

Шведското държавно управление ще отпусне обезщетения на семействата, които са най-силно наранени от повишението на цените на електричеството, заяви финансовият министър Микаел Дамберг, представен от Ройтерс. За задачата кабинетът е заделил 6 милиарда крони (664 милиона долара).

Властите ще провиснал за декември, януари и февруари по най-много 2000 крони на домакинство. Парите ще стигнат до 1,8 милиона семейства.  " Това са изключителни ограничения за една изключителна обстановка ", уточни Дамберг на конференция.

Цените на електричеството в Швеция се покачиха през последните месеци, изключително в южната част на страната, въпреки и с по-малко, в сравнение с в други елементи на Европа. Страната създава ток от ВЕЦ-овете си, нуклеарни реактори и вятърни централи и не разчита на импорт на природен газ. Цените обаче се образуват на интернационалните пазари, което визира и потребителите в Швеция.

Същевременно управляващите в Норвегия оповестиха, че не поддържат предлагането на опозицията за налагане на таван на цените на тока за семействата. Кабинетът към този момент е въвел скица за субсидиране на част от сметките на семействата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР