Шведският гигант за стрийминг на музика Spotify обяви, че съкращава

...
Шведският гигант за стрийминг на музика Spotify обяви, че съкращава
Коментари Харесай

Spotify освобождава 17% от персонала си

Шведският колос за стрийминг на музика Spotify разгласи, че редуцира 17% от работната си мощ . Около 1500 чиновници ще останат без работа, защото компанията се стреми да понижи разноските. Това заяви БиБиСи.

В компанията работят близо 9000 души.

Главният изпълнителен шеф Даниел Ек уточни, че е трябвало да вземе сложното решение, защото икономическият напредък се е забавил трагично. По думите му са нужни основни дейности за усъвършенстване на разноските, с цел да може компанията да реализира задачите си.

Ек акцентира, че Spotify е обмислял да направи по-малки съкращения през 2024 година и 2025 година, само че в последна сметка се е стигнало до по-драстични дейности за възстановяване на финансите на компанията.

По-рано тази година компанията също освободи свои чиновниците. Сега обаче мащабът на съкращенията е доста по-сериозен.

Spotify регистрира облага от 65 милиона евро за трите месеца до септември, първата му тримесечна облага за повече от година, подкрепена от покачването на цените и по-големия брой клиенти.

Технологичната компания се уголемява в международен мащаб, като се стреми да доближи милиард консуматори до 2030 година Към момента приложението се употребява от към 601 милиона души.
 Microsoft уволнява 10 000 чиновници
Microsoft уволнява 10 000 чиновници

Teхнологичният бранш, който бележи спад след мощен интервал на напредък по време на пандемията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР