Шведският бранд продължава да прави нови и още по-уверени стъпки

...
Шведският бранд продължава да прави нови и още по-уверени стъпки
Коментари Харесай

Находка на деня: Костюм от рециклиран полиестер на H&M

Шведският бранд продължава да прави нови и още по-уверени стъпки към потреблението на устойчиви материали. Показва го новата есенна сбирка, която от през вчерашния ден е в магазините, а ние харесахме този костюм в класическо каре, който през работната седмица ще носим с риза, а през уикендите ще я заменяме със суитшърт.

Покрай него си набелязахме още няколко неща, несъмнено, само че по-важно е да отбележим с какво друго е специфичен и този костюм, както и цялата сбирка.

На витрината на всеки магазин на можете да видите освен Fall Conscious 2019 , само че и един спомагателен детайл. PET бутилка със особено послание –  „ Аз съм повече от бутилка! Дай ми нов живот! “  – ни придвижва посредством функционалността на augmented reality във Фейсбук, където тя „ оживява “ и демонстрира връзката сред рециклираните материали и виновната мода.

Рециклираният полиестер е главната материя в сбирката и се употребява за рокли, ризи, плетива, връхни облекла и костюми. Изработен най-често от модифицирани пластмасови PET бутилки, той е извънредно елементарен за носене и поддръжка. Заедно с него за блузите и в сбирката са употребявани органически памук или примес с TENCEL™ лиосел. „ Наш главен блян е да се възползваме от мащаба си, с цел да водим смяната към една кръгова, възобновяваща се мода. Есенната Conscious сбирка за 2019 година е необикновен образец за това какъв брой надалеч може да доближат технологиите и нововъведенията в заместването на стандартните материали, като оферират техни устойчиви други възможности “, споделя Паскал Брюн, световен управител за стабилно развиване в H&M.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР