Шведските власти заявиха днес, че временно възобновява граничния контрол на

...
Шведските власти заявиха днес, че временно възобновява граничния контрол на
Коментари Харесай

Швеция връща граничния контрол заради сериозна заплаха за реда и вътрешната сигурност

Шведските управляващи обявиха през днешния ден, че краткотрайно възобновява граничния надзор на пристанища, летища и сухопътни пропускателни пунктове с други страни, защото " има сериозна опасност за публичния ред и вътрешната сигурност ", предава Асошиейтед прес.

Шведското държавно управление съобщи, че краткотрайният граничен надзор стартира неотложно и ще е в действие до 11 ноември, което значи, че за интервал от 6 месеца хората, които желаят да влязат на територията на Швеция, ще би трябвало да демонстрират своите паспорти и визи.

Правителството не посочи за каква тъкмо опасност става дума, само че посочи, че обстановката в областта на сигурността в района, в който се намира Швеция, е " извънредно сериозна " и че " общото равнище на терористична опасност в Швеция остава високо ".

Шведският министър на правораздаването Морган Йоханшон означи, че един път щом попаднат в Шенгенското пространство, пътуващите могат релативно свободно да се движат на територията на 26 страни - 22 страни от Европейския съюз плюс Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария.

" Обикновено хора и артикули се движат свободно от страна в страна, без да бъде осъществяван граничен надзор. Временното обновяване на този надзор е възможно по съображения, свързани със сигурността или опазването на публичното здраве, и понастоящем няколко шенгенски страни, измежду които Германия, Австрия, Норвегия и Дания, упражняват подобен ", посочи Йоханшон.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР