Шведските власти решиха да прекратят разследването на експлозиите по газопроводите

...
Шведските власти решиха да прекратят разследването на експлозиите по газопроводите
Коментари Харесай

Швеция прекрати разследването на експлозиите по Северен поток

Шведските управляващи взеха решение да прекратят следствието на детонациите по газопроводите " Северен поток " от септември 2022 година, защото не са способени, заяви „ US News ”.


Разследването на Швеция беше единствено едно от трите следствия на детонациите. Дания и Германия също изследват гърмежите.

Нападението, което се случи в миг, когато Европа се опитваше да се откъсне от съветските енергийни източници след пълномащабното навлизане на Кремъл в Украйна, способства за напрежението, което последва началото на войната. Извършителят на саботажа е огромна интернационална мистерия.

Прокурор Матс Люнгквист от шведската прокуратура съобщи, че " следствието е систематично и задълбочено ".

" На фона на обстановката, в която се намираме в този момент, можем да заявим, че шведската пълномощия не се ползва ", сподели Люнгквист.

„ Разследването в Германия продължава и заради тайната, която царува в интернационалното правно съдействие, не мога да разясня повече за осъщественото съдействие ", добави той.

" Също по този начин няма да мога да разясня нищо повече по отношение на заключенията на шведското следствие или да разясня обвинени лица в шведското следствие ", съобщи прокурорът.

" Имахме задълбочено съдействие с следствието, провеждано от немските управляващи. В рамките на това правно съдействие успяхме да предадем материали, които могат да бъдат употребявани като доказателства в немското следствие ", сподели той./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР