Шведските власти излязоха с прогноза, че пикът на заразата от

...
Шведските власти излязоха с прогноза, че пикът на заразата от
Коментари Харесай

В Швеция очакват пик на заразата в средата на декември


Шведските управляващи излязоха с прогноза, че пикът на болестта от коронавирус в страната ще е в средата на месец декември.

Оценката се основава на ново моделиране от Агенцията за публично здраве на страната, учредено на докладвани случаи до 6 ноември. Начинът, по който ще се развие този връх, обаче ще зависи " в огромна степен от това какъв брой добре съумяваме да продължим да се държим на разстояние един от различен ", съобщи държавният епидемиолог Андерс Тегнел на конференция. Шведската тактика за битка с вируса е по-различна от тази на множеството страни – ограниченията не са прекомерно строги, само че хората спадват извънредно прецизно дистанцията между тях.

Швеция, която избра да ограничи вируса с най-вече непринудителни ограничения, записва понижаване както на заразяванията, по този начин и на смъртните случаи сред юли и средата на октомври. Оттогава обаче броят на случаите набъбна и през последните седмици броят на смъртните случаи се усили внезапно.

В отговор на това управляващите предложиха на хората да лимитират оптимално физическите си контакти като се изключи тези в личното си домакинство.

Шведският министър председател Стефан Льовен в четвъртък подсети, че ограничаването за събирания е осем души и това би трябвало да се преглежда като предписание и за частни събирания, въпреки законът строго да не разрешава обществените събирания. Тъй като Швеция, както и доста други страни, се готви за един от най-натоварените пазарни уикенди през годината, с по този начин наречените разпродажби в Черния петък, Льовен сподели също, че тази година не може да има навалица в търговски центрове или магазини.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР