Шведски черешов пай, който вече очаква своите гостиНеобходими Продукти● за

...
Шведски черешов пай, който вече очаква своите гостиНеобходими Продукти● за
Коментари Харесай

Шведски черешов пай

Шведски черешов къс, който към този момент чака своите посетители

Необходими Продукти

за тестото


● брашно - 200 г
● яйца - 1 бр.
● вода - 1/2 с.л.
● пудра захар - 30 г
● масло - 150 г

за плънката


● череши - 1 кг
● захар - 85 г
● лимони - 1 бр.
● нишесте - 2 с.л. царевично
● ванилия - 1 с.л. есенция

Начин на подготвяне

Смесете брашното, маслото и пудрата захар и размачквайте с ръце, до момента в който се получат еднородни трохи. По елементарно става в кухненски робот. Добавете разрушеното с водата яйце и хубаво разбъркайте още веднъж до еднородност. Увийте тестото в транспарантно фолио и го сложете за половин час в ледник.

Смесете почистените от костилките череши със захарта и настърганата лимонова кора в съд и го сложете на котлона. Добавете лъжица ванилия и бъркайте постепенно за 5-10 минути.

Щом черешите стартират да омекват, прибавете и разтвореното в лимоновия сок нишесте. Бъркайте и оставете да се сгъсти, тъй че да не се разтича в пая. Оставете сгъстените череши да се охладят добре.

Разделете тестото на 2 елементи - една по-голяма за изпод и 1 по-малка за горната украса. Разточете долната кора и я сложете в леко намазнена 20-сантиметра в диаметър тава, като покриете хубаво стените. Сипете черешовата примес.

Разточете по-малката част тесто и изрежете с назъбено ножче дълги ленти, които кръстосайте върху пая. Ако ви остане още от кората, разрежете я на дребни квадратчета, които да наредите по периферията на пая.

По предпочитание намажете от горната страна пая с разрушено яйце с лъжица прясно мляко и поръсите щедро със захар. Пъхнете черешовия къс да се изпече в умерено загряна фурна на 180 градуса до подготвеност.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР