Шведската полиция разреши поредната акция с изгаряне на Корана пред

...
Шведската полиция разреши поредната акция с изгаряне на Корана пред
Коментари Харесай

Шведската полиция пак разреши протест за изгаряне на Корана

Шведската полиция позволи следващата акция с изгаряне на Корана пред основната джамия в Стокхолм, заяви Шведското радио. Според телевизия 4 Nyheterna на мястото на акцията към този момент са извикани подкрепления. Днес мюсюлманите честват един от главните религиозни празници - Курбан байрам.

В решението си полицията се базира на решение на Административния съд на Швеция. В началото на април съдът анулира наложената от шведското външно министерство възбрана за осъществяване на демонстрации, по време на които се изгарят Корани. В решението си съдът показва, че свободата на събранията и демонстрациите са конституционно предпазени права.

В края на януари пред турското посолство в Стокхолм беше изгорял Коран. Акцията беше осъществена от Расмус Палудан, датско-шведски деятел от крайнодясната и антиислямска партия " Хардлайн ". Оттогава Турция съобщи, че няма да утвърди присъединението на Швеция към НАТО. Според Aftonbladet шведските прокурори са арестували задочно Палудан при започване на май.

" Искам да стачкувам пред огромната джамия в Стокхолм и желая да изразя мнението си за Корана... Ще разкъсам Корана и ще го изгоря ", написа 37-годишният Салван Момика в заявление, копие от което е получено от Агенция Франс Прес.

Днес полицията заяви, че е повикала подкрепления от цялата страна, с цел да поддържа реда. Кореспондент на Агенция Франс Прес заяви, че няколко полицейски коли към този момент са били паркирани наоколо до джамията рано тази заран.

Шведските политици разкритикуваха изгарянето на Корана, само че също по този начин изрично опазиха правото на независимост на изложение, написа БГНЕС.

Припомняме, че предходни акции за изгарянето на Корана в Швеция, Дания и Финладния се оказаха интервенции на съветското ГРУ
Русия създаде и провежда интервенция за дестабилизиране на Швеция на религиозна основа. Операцията е ориентирана към възпрепятстване на проектите на Швеция за консолидиране в НАТО, изостряне на връзките с мюсюлманските страни и основаване на почва за терористични офанзиви, пишат специалисти от RLI (Robert Lansing Institute).

Москва може да прави офанзиви под „ мюсюлмански байрак “

употребявайки пристигналите в Швеция бежанци. Кремъл се пробва да предизвика вълнения и принуждение, с следващо увеличение на риска от следени офанзиви в Швеция.

На 21 януари 2023 година един от водачите на ислямофобската група Расмус Палудан изгори обществено Корана покрай турското посолство в Стокхолм. След това деяние шведският ефирен канал SVT разбра, че локален публицист на име Чанг Йоханес Фрик е предложил на Палудан да изгори Корана. Той също по този начин подсигурява, че всички вреди, които Палудан може да понесе заради тази провокация, ще бъдат покрити. Експерти пишат, че ГРУ е употребило Палудан посредством посредничеството на Чанг Фрик, който съгласно голям брой отчети освен интензивно е

сътрудничил на пропагандния канал на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Russia Today, само че също по този начин се е оказал сътрудник на ГРУ

вербуван за осъществяване на психически интервенции. Мястото - регионът до турското посолство в Стокхолм, е определено преднамерено, защото офанзивата е ориентирана против Анкара. Желанието на Стокхолм да се причисли към НАТО стана мотив за безпокойствие за Москва.

В резултат на това Кремъл стартира интервенция, ориентирана към ескалиране на несъгласията сред Турция и Швеция на фона на идните избори в Анкара, осъзнавайки, че офанзивата против религиозния знак на исляма не може да бъде подценена по време на предизборната акция в тази страна. Неслучайно провокацията беше осъществена на фона на заканите на Москва против Стокхолм поради желанието на Швеция да влезе в НАТО. Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова сподели, че „ в случай че Швеция и Финландия се причислят към НАТО, това може да докара до „ отрицателни последствия “ за мира в Северна Европа.

Чанг Йоханес Фрик (Чанг Георг Линдберг до 1995 г.) има онлайн вестника Nyheter idag и излъчва по SD Riks (финансиран от Шведската демократическа партия). Има голям брой индикации, че това лице скрито си сътрудничи и е обвързвано с съветското военно разузнаване ГРУ. Връзката е неоспорима, защото той преди този момент е работил за съветската държавна новинарска организация RT/Russia Today повече от година като „ на свободна процедура “ в Ruptly, дъщерно сдружение на RT. Свързан с съветското Министерство на защитата и военното разузнаване, RT взе интензивно присъединяване в координирани старания за компрометиране на интернационалното следствие на свалянето на MH17 през 2014 година Съдържанието, разпространявано от Nyheter idag, отразява дилемите, сложени от Москва според от настоящия дневен ред. Коментатори пишат, че Русия е избрала Палудан за провокация заради обстоятелството, че той към този момент е взел участие в изгарянето на Корана в Дания, Германия и Франция.

След акцията с изгарянето на Корана в Швеция, Москва раздрусва обстановката в Холандия, където водач на екстремистка организация, обвързвана с Русия, провежда сходна провокация. За това, че зад акцията по изгарянето на Корана стои Москва, пишат и редица други западни медии, базирайки се на свои източници в разузнаването.

Русия работи подривно в Швеция, с цел да блокира пътя й към НАТО

Расмус Палуданм, публицист и водещ на десния канал на Шведските демократи Riks, който от няколко години разпространява разказите на Кремъл и е съветски сътрудник на въздействие, заплати за офертата за осъществяване на акцията за изгаряне на Корана в Стокхолм. писаха Expressen и The New York Times. Още през 2018 година Expressen разгласява публицистична публикация на първата си страница, в която назова вестника Nyheter Idag, където работеше Фрик, един от „ лакеите на Путин “. Изданието уточни няколко аргументи. Един от причините е, че съветската страна е платила за скандалните репортажи на Фрик от Москва. В изявленията си Фрик намерено приканва за съветска инвазия в Швеция. Освен това един от създателите на шведския крайнодесен вестник бе обвинен във финансирането на терористична офанзива против маджарски културен център в Украйна, написа NYT.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР