Шведската модна марка H&M съобщи за по-малък спад на печалбата

...
Шведската модна марка H&M съобщи за по-малък спад на печалбата
Коментари Харесай

H&M с най-ниската си печалба за тримесечието от 18 години

Шведската фешън марка H&M заяви за по-малък спад на облагата преди данъчно облагане от упования за първата четвърт, осведоми Ройтерс.

Това се случи откакто компанията разгласи, че вкарва продажбата на повече артикули на цялостна цена, ограничавайки до най-малко пониженията на продуктите. H&M, най-големият търговец на дребно в света след притежателя на Zara - Inditex, означи понижаване на облагите и струпване на акции през последните години заради закъснение на магазините с съществена марка в лицето на цифровизацията на бранша, възходящата конкуренция и не задоволително бързата реакция.

Печалбата на компанията понижа за седмо следващо тримесечие през декември-февруари до 1,04 милиарда шведски крони (112 млн. долара). Това е най-ниската тримесечна облага за H&M през последните 18 години, само че все пак тя надминава предварителните упования на икономистите за 678 млн. крони.За съпоставяне преди една година стойностите са били 1,26 милиарда, заяви Ройтерс.

Тежките вложения на H&M в логистиката, интеграцията на магазините към онлайн средата понижава маржовете. Въпреки това, през първото тримесечие брутната облага се е повишила до 50.0%, за разлика от миналогодишните 49.9%.

H&M оповестиха, че този месец, от 1 до 27 март, чистите продажби са се нараснали със 7% в локална валута. През интервала декември-февруари спадът се е намалил във връзка с продажбите и търговецът на дребно съобщи, че чака те да продължат да понижават през второто тримесечие.

"Продължаващата работа по превръщане способства за по-силни сбирки с увеличени продажби на цялостни цени, по-ниски понижения и растеж на пазарните дялове ", се споделя в изказване на основния изпълнителен шеф Карл-Йохан Персон. От H&M обявиха още, че понижението на цените във връзка с продажбите е намаляло с към 1,5 процентни пункта през първото тримесечие по отношение на миналата година.

H&M разгласи, че ще понижи магазините си в Европа, макар че възнамерява да усили броя им отвън Стария континент. Базираната в Стокхолм група ще затвори 50 магазина в Европа до края на тази година, до момента в който в международен мащаб те ще се усилят със 175, заяви Bloomberg.

H&M е шведска компания, най-голямата в Европа комерсиална мрежа за продажби на облекла на дребно. Компанията създава и продава облекло, както и разнообразни интериорни артикули. Дейността на компанията се реализира в над 61 страни посредством повече от 4000 магазина съгласно данни от 2016 година От началото на годината цената на акциите на H&M се е покачила с 12%.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР