Шведската компания H&M Group обяви днес, че ще напусне руския

...
Шведската компания H&M Group обяви днес, че ще напусне руския
Коментари Харесай

H&M също спира бизнеса си в Русия

Шведската компания H&M Group разгласи през днешния ден, че ще напусне съветския пазар " поради актуалните оперативни провокации и непредвидимо бъдеще ", оповестява БНР. Най-голямата в Европа комерсиална мрежа за продажби на облекла на дребно спря активността си в страната през март след нахлуването на Русия в Украйна.

Фирмата за облекло съобщи, че краткотрайно ще отвори отначало физически наличните си магазини в Русия за стеснен интервал от време, с цел да продаде оставащия инвентар.

Тя също по този начин предвижда, че изтеглянето от съветския пазар ще й коства към 2 милиарда шведски крони (около 192 млн. долара), от които към 1 милиарда крони (или 96 млн. долара) ще имат непосредствено влияние върху паричния поток и ще бъдат включени като еднократни разноски във финансовите резултати на компанията за третото тримесечие на 2022 година

Друга шведска компания IKEA пък разгласи, че лимитира до 10-15 минути времето за покупки от Русия през уеб страницата си, оповестява уеб сайтът „ Медуза “. Последните разпродажби там започнаха на 5 юли. Многото поръчки обаче бързо доведоха до блокирането на портала на IKEA. Това принуди админите на уеб страницата няколко пъти да стопират разпродажбата разпродажбата по механически аргументи. От 12 юли бе въведено изчакване, което от време на време продължава по няколко часа.

Магазините на IKEA не работят в РФ от началото на март, а компанията разгласи за напускането на съветския пазар през юни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР