Шведската група Jesus Christ Supercar“ бе сред участниците на фестивала

...
Шведската група Jesus Christ Supercar“ бе сред участниците на фестивала
Коментари Харесай

Шведската дет енд рол група Jesus Christ Supercar разказва за Евробокс

Шведската група „ Jesus Christ Supercar “ бе измежду участниците на фестивала „ Евросоник 2018 “ в холандския град Грьонинген. Записът на изявлението с вокалиста Робърт и китариста Пер, в наличието на мениджъра им Торстен, се случи в един от най- ветровитите януарски дни в Холандия, на 11-ти януари. Започнахме с представянето на музикантите: „ Казвам се Робърт, изсвирвам на бас и съм водещ вокал в групата „ Jesus Christ Supercar “. В състава съм от 2014-та година. Аз съм единият от основателите дружно с барабаниста Никке, както и другият ни китарист- Крис. Ние тримата поставихме началото на групата. В началото доста се забавлявахме и повече залагахме на заниманието, само че откакто издадохме първия албум започнахме да гледаме доста по- съществено на нещата. Първият си албум издадохме през 2014-та, вторият излезе през 2015-та. В момента приготвяме третия ни албум.

Аз съм Пер изсвирвам на китари и съм бек вокалист в групата. Нямам толкоз дълга история с групата, станах част от състава преди към година. Така че вземам участие в основаването на новия албум, както и в записите.

Защо избрахте групата ви да се казвва „ Jesus Christ Supercar “- Исус Христос суперкола . Това провокация ли е или заложихте на играта на думи , употребявайки заглавието на рок операта „ Исус Христос суперзвезда “ .

Роб: „ Името беше най- занимателната част през цялото време. Мой другар го измисли, тъй като когато поставихме началото с групата трябваше да имаме и име. Но в началото не гледахме съществено на нещата, нямахме визия какво име да изберем. Използвахме „ Джизъс Крайс суперкар “, хареса ни играта на думи и се оказа, че е ужасно попадение, тъй като до известна степен това име бе отражение на самите нас, като една занимателна част от нас. Наричаме нашата музика дет енд рол, тя е микс от дет метъл и рок енд рол, само че песните ни са повече мелодични в сравнение с да клонят към дет метъл. Е, несъмнено имаме и песни с по- корав тон. Мисля, че по този начин най- добре разказвам нашата музика.

Пер: Доближаваме се повече до звука от 90-те години, както споделя нашият продуцент- Томас Куксберг, записите ни са типични за шведския дет метъл от това време , някои от записите ни са повече рок енд рол насочени, по тази причина назоваваме музиката си дет енд рол, тъй като дет метъла е част от рок музиката.

Съгласни ли сте с изказванието, че през днешния ден рокът е мъртъв.

Роб: Не, в никакъв случай няма да си отиде или да почине. Нещата нормално се движат нагоре и надолу. В наши дни доминира рок енд рола, съгласно мен. В началото на хилядолетието може би повече преобладаваше дет метъла, след това пристигна пънкът и по този начин. Не върша текстове, които да носят несъмнено обръщение, просто текстът се ражда от единствено себе си, всичко е 100 процента  рок енд рол. В текстовете ни има дявол, демон, пъкъл, всякакви такива работи, макар че аз не съм сатанист, никога, просто желая да върша рок енд рол. Иначе всички ние пишем дружно песните си, някой подава концепцията, когато репетираме и след това всички дружно построяваме песента, тъй че цялата група е част от песните.

Спомняте ли си присъединяване си на фестивала Вакен през 2016-та годин а?

Роб: Да, несъмнено, това е доста огромен фестивал. Първото нещо, което си припомням е доста положителната организация. Свирили сме на по- дребни подиуми, когато публиката е в непосредствена непосредственост, а там сцената беше доста огромна и когато излязох първото нещо, което ме впечатли е, че първият човек от публиката беше на разстояние почти седем метра и това беше необичайно, групата е тук, а публиката е надалеч и няма контакт с нея. Предпочитаме по- малко огромни места.

Какъв се обрисува да бъде бъдещият ви албум ?

Роб: „ Мисля, че ще бъде по- корав като тон. Предишният беше повече рок енд рол, песните бяха по- къси, по тази причина този път искахме да сме по- разнообразни, да покажем по- твърдата ни страна. В момента работим по миксирането на песните. Сега сме присъединили повече китарни сола, тъй като имаме страховит китарист, който е с нас. Освен това композициите са доста по- разгърнати И също по този начин знаем към този момент името на албума, той ще се споделя „ Луцифер “, доста рисково звучи, само че е хубаво име, само че пък е малко.

Приятели ли сте в групата, каква е атмосферата, когато работите, другарска ли е? И двамата дават отговор в един глас : „ Да! “ ! А след това Пер продължава:

Пер: Да, да доста другарска! Иначе нямаше да вършим музиката си толкоз добре, момчетата са доста приятни, разбираме се доста добре.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР