Шведската еко-активистка Грета Тунберг, говорейки на представянето на новата си

...
Шведската еко-активистка Грета Тунберг, говорейки на представянето на новата си
Коментари Харесай

Грета Тунберг разкритикува системата за потисничество на бедните страни

Шведската еко-активистка Грета Тунберг, говорейки на представянето на новата си книга в Лондон, сподели, че актуалният международен ред е образуван от система, която се дефинира като " колониализъм, империализъм, подтисничество и геноцид " от страна на богатите страни на Запада, оповестява вестник Телеграф.

Тунберг употребява термина " световен север ", който се употребява за обозначаване на разликите сред богатите северни страни и бедните южни ( " световен юг " ).

Според обявата Тунберг е призовала за „ общосистемна промяна “. Според 19-годишната екоактивистка казусът с изменението на климата е подбуден от " нормалността ", диктувана от хората във властта.

„ Това, което назоваваме обикновено, е рискова система, построена върху употребата на хората и планетата “, сподели Тунберг, представена от вестника.

Според нея „ актуалният международен ред “ се дефинира от „ система “, която има за цел да натрупа благосъстояния и „ се дефинира от колониализма, империализма, потисничеството и геноцида от по този начин наречения световен Север “.

Както беше маркирано в Telegraph, Тунберг сподели, че в допълнение към нормалната си работа в региона на битката с...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР