Shutterstock Имунните системи на мъжете и на жените реагират по различен

...
Shutterstock
Имунните системи на мъжете и на жените реагират по различен
Коментари Харесай

Имунитетът на жените реагира по интензивно на коронавируса

 Shutterstock Имунните системи на мъжете и на дамите реагират по друг метод на новия ковид. Медици от университета в Йейл са наблюдавали имунният отговор на болестта с новия ковид и са открили, че Т-клетките на дамите реагират доста по-активно на инфекцията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това може да изясни високата неустойчивост на мъжете на болестта, пишат специалистите в публикация, оповестена в електронната библиотека medRxiv. " Открихме съществени разлики в реакциите на имунните системи на мъжете и на дамите в първите етапи на инфекцията с новия ковид. Организмът на мъжете създава повече сигнални молекули, способстващи развиването на инфектиране. А Т-клетките при дамите реагират доста по-активно на вируса ", пишат учените.

Още в първите дни от началото на епидемията от ковид в китайския гр.Ухан, лекарите виждат, че заболяването заразява и убива по-често мъжете. Първоначално биолозите свързваха това, че клетките на белите дробове при мъжете съдържат повече молекули на рецептора ACE2, употребен от вируса за навлизане в човешкия организъм.

Специалистите от университета Йейл под управлението на проф. Акико Ивасаки са следили развиването на COVID-19 при двеста пациенти в университетската болница сред март и май тази година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР