Голям проблем се очертава за десетки семейства във Варна. Причината

...
Голям проблем се очертава за десетки семейства във Варна. Причината
Коментари Харесай

Огромен проблем е надвиснал над стотици семейства с деца във Варна

Голям проблем се обрисува за десетки фамилии във Варна. Причината е, че през тази година съществени поправки са планувани за четирите варненски учебни заведения. Това са ОУ " Васил Друмев ", ОУ " Добри Чинтулов ", ОУ " Йордан Йовков " и ОУ " Св. Св Кирил и Методий ". Предстои оповестяване на възлагателните процедури за строително-монтажните действия, като прогнозите са до началото на образователната година да бъдат подписани контракти с изпълнителите.

Това обаче ще докара до огромно главоболие родителите на децата, които ще би трябвало да посещават други учебни заведения.

Ясно е, че ремонтите са належащи и би трябвало да се случат. Но дано дружно с общинските управляващи да решим един проблем, който ще се роди при първия образователен звънец, а точно по какъв начин децата ни ще вървят до учебното заведение, в което ще бъдат изместени, а то ще е надалеч от домовете ни, разясниха за Varna24.bg родители във Варна.

Те дават образец с учебно заведение " Васил Друмев “. То е главно и в него учат деца, които живеят в региона му. От идната образователна година, поради ремонта, учениците от 1-ви до 4-ти клас, ще бъдат изместени в ОУ " Черноризец Храбър “ (бившото  " Жечка Карамфилова “). Тези от 5-и до 7-и кса, пък ще би трябвало да посещават ОУ " Ангел Кънчев “.

Единият проблем е обвързван с отдалечеността на тези здания от региона, който обгръща ОУ " Васил Друмев “. Друг проблем е, че в тях учениците, които ще бъдат изместени, ще са единствено втора промяна. Как ще водим децата си в работен ден, през обедно време, питат родителите.

Те оферират способените дирекции в общинската администрация да помислят по този въпрос. Хората споделят, че би трябвало да бъде проведена среща сред тях и Общината, с цел да се реши проблема. Как по селата, където учебните заведения са закрити, учениците се извозват с образователни рейсове, които се движат по график. Така би трябвало да се действа и в нашия случай. Съгласни сме рейсът да е обезщетен и от нас, и от Общината. Да потегля от настоящето ни учебно заведение в избран час. Така ще отпаднат доста въпросителни и ще бъде решен огромен проблем, декларират хората.

В момента множеството от тях са тръгнали да търсят таксита, които против възнаграждение всеки ден, да возят децата им. Това ще сътвори и обществено напрежение, защото не всяко семейство има такива запаси, само че и по какъв начин ще се подсигурява сигурността на децата, питат резонно хората.

Работата на общинските управляващи е да вземат решение проблемите, а не да ги основават, тъй че родителите на деца, които ще би трябвало да учат в други учебни здания, чакат локалната власт да се намеси умело.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР