[Shutterstock] Още по темата 4+1 | Ще имаме ли виртуални

...
[Shutterstock] Още по темата 4+1 | Ще имаме ли виртуални
Коментари Харесай

4+1 | Къде би била България на континента Пангея, цени ли ни работодателят и интервю с майката на Илън Мъск

[Shutterstock] Още по тематиката
4+1 | Ще имаме ли виртуални двойници, кои страни са ок за фрийланс и какво споделя онлайн държанието за здравето ни

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
27 фев 2018
4+1 | Идва ли властническият капитализъм, какво ново от Airbnb и какво е общото сред стопанската система и възпитанието на деца

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
26 фев 2018
4+1 | Как Гугъл ще употребява изкуствения разсъдък, какъв брой близо е 5G технологията и ще работим ли по-малко

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
25 фев 2018
4+1 | Защо богатите почиват по-малко, по какъв начин Adidas задмина всички и 5 съвета за работния пазар на бъдещето

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
22 фев 2018
4+1 | Защо бедните американци могат да останат без интернет, къде има риск за заможен балон и по какъв начин се печелят избори

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
21 фев 2018
4+1 | Колко коства открадната ключова дума, за какво Венецуела сътвори своя криптовалута и кои са най-хубавите бизнес учебни заведения

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
20 фев 2018 ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Първите стъпки на изкуствения разсъдък
Някой ден изкуственият разсъдък ще ръководи коли и ще прави диагнози. Преди да стигне до такава степен, първо би трябвало да се научи да води 20-минутен диалог с човек. Или най-малко това е задачата, която Amazon разпорежда на 15 екипа студенти от най-хубавите университети в света. Победителите ги чака премия от 1 млн. $ и по-важно - летящ старт на кариерата. За началото на Alexa и задачите на Amazon в областта на изкуствения разсъдък четете тук.

Семейство бизнесмени
Най-големият ѝ наследник е създател на Tesla и SpaceX, вторият също е бизнесмен и има верига заведения за хранене, а щерка ѝ е режисьор. Днес ви предлагаме този текст от 1843 Magazine, в който Майе Мъск приказва за възпитанието на децата си. Средата сигурно е определяща.

От всичко по малко
Работният ден през днешния ден несъмнено минава друго спрямо 20 години по-рано. Освен инструментите, които използваме, смяната идва и от естеството на работата. Може би вместо съответна специализация в бъдеще по-ценно ще бъде да изградим " портфолио " от умения? Повече по тематиката четете тук.

Светът преди милиони години
Пангея е един от свръхконтинентите, които са се образували в дългата история на Земята. Ако не се беше разделил, през днешния ден Австралия и Антарктика щяха да са залепени една до друга, а северната граница на България би била морска. Поне по този начин счита дилетантът картограф Масимо Пиетробон.

ЕДНА ЗА ПОДКАСТ

Близо ли е покачването
Как се схваща дали фирмите ценят избрани фрагменти повече и какво издава техните планове. Днешното ни предложение за подкаст е част от поредицата IdeaCast на Harvard Business Review и посетител професор Джей Конгър, който е основал система за установяване на чиновниците с висок капацитет за развиване. Подкаста чуйте тук или долу:
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР