Шумотевицата в наши дни около етеричните масла, арома дифузер и

...
Шумотевицата в наши дни около етеричните масла, арома дифузер и
Коментари Харесай

Какво е арома дифузер и защо се нуждаем от него у дома

Шумотевицата в наши дни към етеричните масла, арома дифузер и пулверизатори е огромна!

Но може би се чудите какво тъкмо съставлява арома дифузер. В тази публикация ще ви разкажем повече за модерната „ джаджа “, която е много потребно да имаме вкъщи, в случай че практикуваме ароматерапия.

В най-широкия смисъл, дифузьорът е устройство, което популяризира нещо на необятна повърхност.

Дифузерът за етерични масла разпръсква лечебно масло и го популяризира в дома или на работното ви място, а може даже и в автомобила.

Има няколко типа дифузери. И в случай че търсите да си закупите, има няколко неща, които би трябвало да знаете за всеки тип, преди да вземете дефинитивно решение.

Маслен дифузер

Използването на етерични масла за филтриране, психологично лекуване и духовно здраве датира от доста антични цивилизации от цялостен ​​свят.

Ароматните масла са необятно употребявани в козметиката и парфюмите като медикаменти и даже се прибавят към храни и виновност, с цел да подобрят техния усет и период на валидност.

Гръцкият доктор и ботаник Диоскорид написа за маслата и техните лечебни свойства още през първи век!

Въпреки че има разнородни приложения, доста от преимуществата на етеричните масла (включително чисто приятния им аромат) могат да се набират посредством поемане. Въпреки това, с цел да може да се вдишва маслото, първо би трябвало да се разпръсне във въздуха посредством маслен арома дифузер.

Преди електронните дифузери, в антични времена са били вероятни единствено сурови способи за дифузия.

Най-простият способ е бил дифузия посредством изпаряване. Маслата могат да се всмукват в плат, дърво, глина или даже в косата и да се оставят постепенно да изпаряват аромата си на дребна повърхност.

Този способ е потребен, защото може елементарно да се направи на всички места, само че ароматът не се популяризира в доста огромна повърхност или се излъчва прекомерно мощно.

Друг способ е дифузия благодарение на топлота. Пример за това, което елементарно може да се направи вкъщи, би било запалването на свещ без мирис за няколко минути, с цел да може част от восъка да се разтопи.

Духнете свещта и смесете малко етерично масло в разтопения восък, преди да се охлади.

След това запалете още веднъж свещта и се насладете на новия мирис. Лекотата на този способ е огромна изгода, само че той крие доста опасности.

Разбира се, самите свещи би трябвало да се употребяват деликатно, само че самите етерични масла са елементарно запалими и основават спомагателна заплаха за дифузията на топлината.

В съвремието има доста разнообразни типове маслени дифузери, които работят посредством четири разнообразни метода на дифузия: пулверизиране, ултразвуково или навлажняване изпаряване и топлота.

Небулизиращи дифузери

Небулизиращите дифузери работят с непрекъснат източник на подаване на въздух.

Струя въздух се издухва над дребна тръба, съдържаща етеричните масла. Този въздушен поток основава вакуумен резултат, който изтегля маслата от тръбата и ги разпръсква във въздуха във фина мъгла.

За страдание този развой може да провокира прочут звук. Този тип дифузия разпръсква маслото като цяло във въздуха под формата на дребни капчици, без да разрежда или трансформира маслото по различен метод.

Поради тази причина пулверизирането постоянно се смята за най-хубавия тип дифузия на масло. Тъй като пулверизиращите дифузери са толкоз ефикасни при разпространяването на етерични масла в стаята, множеството са оборудвани с контроли за контролиране на въздушния поток, както и таймери, позволяващи разпределението да се управлява през целия ден.

Ултразвуков арома дифузер

Ултразвуковите дифузери употребяват напълно друга механика, само че също по този начин водят до мъгла или навлажняване на етеричните масла.

Ултразвуковият арома дифузер има дребен диск, който вибрира бързо във вода, която е напоена с етерични масла.

Тази осцилация разделя маслото и водата на дребни молекули, които по-късно се разпръскват във въздуха. Докато превръщането на течността в пара нормално изисква топлота, този способ реализира смяна в положението, без да е нужна топлота.

Тъй като маслото първо се разрежда с вода и също по този начин разчита единствено на естествените въздушни потоци в помещението, с цел да се разпръсне, този вид дифузьор работи най-добре за тези, които се нуждаят единствено от малко количество масло, което да се разпръсне в цялата стая.

Нежният тон на капеща вода, публикуван от тези дифузери, може да го направи прелъстителен избор.

Изпарителни дифузери

Те са по-усъвършенствана форма на най-простия способ за дифузия на етерично масло.

Малък вентилатор се употребява за издухване на маслата, които са шапки върху филтър или друга повърхнина.

Въздухът от вентилатора кара маслата да се изпаряват по-бързо, в сравнение с нормално и разпръсква аромата в стаята.

Един главен минус на този способ обаче е, че по-леките порции масло се изпаряват и разпръскват по-бързо от по-тежките порции, което прави дозата небалансирана, освобождавайки по-леките съставни елементи при започване на процеса и по-тежките към края.

Тази секта може да наруши лечебните качества на маслата. Но удобно е, че потреблението на вентилатора разрешава бързо систематизиране на аромата в цялото помещение.

Топлинен арома дифузер

Работят доста сходно на изпарителните дифузери, само че вместо въздух, те разчитат на топлота, с цел да разпилян маслата във въздуха.

Докато топлинните дифузери страдат от същите дефекти на изпарителните дифузери, евентуалната секта на маслото, те работят изцяло тихо, което ги прави известен избор на дифузьор.

Най-добрите дифузери на топлота работят с доста ниски температури, с цел да се изпаряват постепенно, без да трансформират естеството на маслата.

Въпреки че главните форми на дифузия на топлота, като дифузия на свещи, се употребяват и до през днешния ден, има доста неповторими приложения като пръстенови дифузери на лампи, които се слагат непосредствено върху крушката на лампата, употребявайки непотребната топлота на крушката, с цел да дифузират частиците.

Днес етеричните масла към момента се употребяват със същите преимущества, за които са били употребявани в древността и те стават все по-разпространени в стандартната медицина, защото учените осъзнават значимостта на тези съществени субстанции.

Етеричните масла могат да бъдат рискови, когато се усвояват или употребяват непосредствено върху кожата, без да се разреждат с лосион или масло притежател, а най-древните способи на дифузия крият доста опасности.

Напредъкът в актуалните маслени дифузери сътвори фантастична среда, която ни разрешава безвредно да внесем изгодите от дифузията на етерично масло в нашите домове.

Прочети Още:

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР