Шуменско затвърди опита си на силен бирен бранд с проведения

...
Шуменско затвърди опита си на силен бирен бранд с проведения
Коментари Харесай

Шуменско бе домакин на сетивен мастърклас в София


Шуменско затвърди опита си на мощен бирен бранд с извършения на 4 юни в София осезателен мастърклас, на който марката бе хазаин. Във фокуса на събитието беше шерването на новите вероятности в пивоварството и на познания и схващане за това какъв брой комплицирана и сложна е една от най-популярните питиета в света.

На събитието участваха най-хубавите самостоятелни специалисти по бира, представители на профилирани медии и инфлуенсъри. Комбинирането на вековните обичаи с локалното майсторство e илюстрация на най-хубавото от опита на Карлсберг, а експертите на компанията споделиха наследството на една от най-професионалните и новаторски пивоварни в света.

Методи Стоянов, шеф „ Производство “ и занаятчия пивовар в Карлсберг България, приветства присъстващите. Той подсети за славната история и традициите в пивоваренето както на Карлсберг, по този начин и на Шуменско – бирата на България, която се подготвя с грижа и горделивост.

Биргите Скадхауге описа за вековното завещание на Карлсберг, притежател на пивоварната „ Шуменско “, като сложи фокус върху лабораторията на Карлсберг, която е трайно отдадена на развиването, нововъведенията и шерването на познания с пивоварните на компанията и с цялата бирена общественост по света.

Зидсел Йенсен, сензорен специалист в Центъра за развиване на Карлсберг, и Методи Стоянов показаха сетивния тест – нов метод към разбирането на усетите. Те дадоха професионални препоръки по какъв начин да се усетят ароматът и усетът на бирата, с цел да се дефинират задълбочено нейните характерности. Методи Стоянов показа по какъв начин се разпознава Шуменско. Той разкри и тънкости при производството на бира вид „ лагер “ и характерностите на нужните първични материали за производството й, които потвърждават, че този вид питие е най-трудният за варене, защото е в действителност изискан и многолик.

Професионалистите на Карлсберг преведоха присъстващите през извънредно прекарване с дегустация и дисекция на редки бири. Участниците имаха опция да споделят усещанията и мислите си за определени крафт бири от портфолиото на Карлсберг.

Накрая на сетивния мастърклас Биргите Скадхауге показва и показа нов, неповторим тип лагер бира, която се подготвя с гъби патешки крайник. Пивото потвърждава неутолимия блян на Карлсберг да продължи да се развива и да предлага нововъведения в категорията на бирата.

Последвалата сесия, по време на която разнообразни типове храна бяха комбинирани с подобаващи бири, сътвори запаметяващо се чувство за всички участници.

Продуктовото портфолио на Carlsberg България включва многообразие от първокласни бири – националните Шуменско и Пиринско, интернационалните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, Zatecky Hus с жатецки хел от Чехия, френската Kronenbourg Blanc, чешката Budweiser Budvar, немската пшеничена бира Erdinger, златистия испански лагер с цитрусови нотки San Migel Fresca, италианската Angelo Poretti с няколко типа хмел и американската Brooklyn Lager с изявен малцов темперамент. Карлсберг България предлага на нашия пазар и сайдера Somersby, водач в своя сегмент, в четири разновидности – любеница, ябълка, круша и боровинка. От 2018 година компанията включи в асортимента си и бира без алкохол, Birell в два усета.

Carlsberg Group е една от водещите пивоварни компании по света, с огромно портфолио от бирени марки и други питиета. Марките Carlsberg, Baltika и Tuborg са измежду най-големите бирени марки на Европа. В компанията работят 42 000 души, а продуктите й се продават на 150 пазара по света.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР