Шуменският бизнесмен Златко Ил., който е бил установен от Районната

...
Шуменският бизнесмен Златко Ил., който е бил установен от Районната
Коментари Харесай

Удариха с 2 бона глоба бизнесмен, ловувал благороден елен и кошута

Шуменският предприемач Златко Ил., който е бил открит от Районната прокуратура в Попово като причинител на бракониерски лов на доблестен елен и кошута, е приет за отговорен от състав на Районния съд в Попово.
Бизнесменът бил освободен от наказателна отговорност по предложение на Районната прокуратура в града, защото е възстановил вредите от лова, като е платил 12 230, 22 лв.. Състав на Поповския областен съд през днешния ден му е наложил санкция в размер на 2000 лв. и е конфискувал ловната му карабина, с която са били отстреляни животните, оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура.
На 14 декември 2017 година към 23 часа в околност сред село Люблен и Садина чиновници на охранителна компания чули изстрели. Охранителите работели по контракт с горското стопанство. На мястото, откъдето били създадени изстрелите, бил видян мрачен джип „ Тойота ланд круизер “ с шуменски номера, която в следствие се оказала благосъстоятелност на транспортната компания на предприемача от Шумен. Шофьорът избягал.
По-късно джипът бил открит на автомивка, минути преди да бъде почистен от калта по време на бракониерския лов. При огледа от колата били конфискувани 7 кутии ловни патрони и други доказателства за осъщественото закононарушение. При претършуване на къщата на 41-годишния предприемач полицията е иззела 3 ловни карабини, муниции и елементи от убития наедрял дивеч.
Златко Ил. е бил арестуван за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Пред проверяващите той направил цялостни признания, като заречен да възвърне вредите от бракониерски лов. Мъжът е чисто правосъдно минало.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР