Шумен. Около 32% от децата в шуменските детски градини отсъстват

...
Шумен. Около 32% от децата в шуменските детски градини отсъстват
Коментари Харесай

Около 32% от децата в шуменските детски градини отсъстват заради грипоподобни симптоми или карантина

Шумен. Около 32% от децата в шуменските детски градини отсъстват поради грипоподобни признаци или карантина. Това сочат данните, предоставени от пресцентъра на Община Шумен . Оттам допълват, че 10 от учителите и непадагогическия личен състав от всички детски градини на територията на община Шумен са дали позитивен PCR тест, а 19 са сложени под карантина. Две деца са с позитивен PCR тест, а общо децата под карантина към днешна дата са 105. Отсъстващите деца заради грипоподобни признаци са общо 790.

От локалната администрация показват още, че детска градина „ Пчелица “ в Шумен ще бъде затворена от 21 до 28 януари 2022 година, защото от 123 деца, които посещават градината, към днешна дата (19 януари т.г.) отсъстват 86 или близо 70% от всички. 52 от тях са под карантина, 34 отсъстват заради съществуване на грипоподобни признаци. От 9 души педагогичен личен състав отсъстват шестима учители.

По информация на Регионалното ръководство на образованието в Шумен броят на учениците под карантина към днешна дата е 399. 13 паралелки са под карантина (учениците се образоват от разстояние в електронна среда). Общият брой на учениците, които се образоват от разстояние в електронна среда е 450 (сред тях евентуално има и такива, които не са под карантина).
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР