Шумен. Четири нови заглавия включва в афиша си през февруари

...
Шумен. Четири нови заглавия включва в афиша си през февруари
Коментари Харесай

Шумен: Четири нови заглавия включва в афиша си през февруари ДКТ „Васил Друмев“

Шумен. Четири нови заглавия включва в афиша си през февруари ДКТ „ Васил Друмев “ в Шумен, които бяха показани на конференция, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . На 4 февруари следва премиерата на детската куклена пиеса „ Рошльо и комините “, а на 12 февруари- „ Живот х 3 “ на Ясмина Реза, с режисьор Маргарита Мачева,. „ След като излезе „ Живот х 3 “ приютяваме в театъра като репродукция „ Нирвана “ от Константин Илиев, с режисьор Максима Боева, с присъединяване на двама млади артисти, приключили предходната година “, сподели шефът Димитър Димитров. Той уточни, че през януари е била направена репродукция на спектакъла „ Цветни магии “.
„ За един месец февруари и за по-малко от едно тримесечие в афиша на ДКТ се включват още четири заглавия. Този спектакъл работи на доста високи обороти, първо с цел да извърши обещаното от шефа многообразие и разнообразие в афиша, второ- с цел да извърши обещанато от шефа дължимо внимание към най- дребните, към подрастващата аудитория и трето-да съживи атмосферата и да основава нови положителни събития “, заключи Димитър Димитров.
Той уточни, че през февруари ще бъдат проведени два кастинга - на 19 февруари в Театъра на армията в София и на 26 февруари в ДКТ „ В. Друмев “, за набиране на спомагателни артисти, по отношение на идния план във връзка 140 години от гибелта и 185 години от рождението на Добри Войников. „ Проектът е с работно заглавие „ Как България срещна Европа в Шумен “. Текстът е компилация от творби на Добри Войников, а създател е проф. Пламен Марков “, сподели Димитър Димитров. Очаква се подготовките да стартират към средата на месец март. През февруари ДКТ „ Васил Друмев “ притегля и нови хора в креативния си състав. Това са режисьорът доцент доктор Валери Пърликов и актьорите Валентин Василев, Джанер Якуб и Стефания Георгиева. “Тя, с изключение на като актриса ще се изявява и като експерт по движенчески спектакъл. Стефания Георгиева ще осъществя два плана за публиката, които ще покажат други аспекти на театралното изкуство спектакъл “, съобщи Димитър Димитров.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР