Щурмът на 6 януари на Капитолия преди една година сега

...
Щурмът на 6 януари на Капитолия преди една година сега
Коментари Харесай

Христофор Караджов: Днес Тръмп е дори много по-силен и опасен

" Щурмът на 6 януари на Капитолия преди една година в този момент го дефинирам като цялостен сюреализъм, дата, която раздруса Америка " , уточни в " Хоризонт до обед " Христофор Караджов, учител в Калифорнийския университет и сътрудник на БНР.

На 6 януари предходната година последователи на Тръмп щурмуваха залата на американския Конгрес в миг, в който законодателите и вицепрезидентът Майк Пенс одобряваха публично резултатите, сочещи победа за Байдън.

" Най-страшното за мен тогава беше, че виждахме натоварени камиони със знаме с надрис " Тръмп " и с въоръжени хора там. Започнах да се усещам като в обстановка на прелом. Това беше стряскащо. Че все едно нямаше народна власт, а една паралелна действителност, която се пази в това число с оръжие в една страна, която е доста добре уредена и даваща образец на останибя свят за това ", разяснява още пред БНР Караджов.

По думите на Караджов през днешния ден Тръмп е даже доста по-силен и рисков , тъй като след това всички конгресмени от републиканците, включили се към демократите в настояването за импийчмънт на Тръмп, през днешния ден към този момент всички те са отвън политиката

" Реакцията е доста бърза и по-силна и това е рисково за демокрацията . Създава се една паралелна действителност, една паралелна система, в която институциите, работещи от 240 години, се оказват незадоволителни и би трябвало да бъдат разтърсени - това е дефиницията на бунт ", уточни още Караджов.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР