Щрихи към метровсекидневието на България внесе за пореден път вицето

...
Щрихи към метровсекидневието на България внесе за пореден път вицето
Коментари Харесай

Мутрите вътре не харесват ”Мутри, вън”, верни докрай на мутрочекмеджето

Щрихи към метровсекидневието на България внесе за следващ път вицето Томислав Дончев. Изявите му демонстрират единствената причина, поради която Борисов го е назначил за вице-премиер – патологично увлечение към властта. Това го прави подвластен тъкмо колкото е нужно на водача на ГЕРБ. И подготвен на всичко, с цел да остане там, където е, а за какво не и да замести вожда, когато пристигна този миг.
Дончев настойчиво отхвърля всяко мнение, всяка рецензия, без значение дали се отнасят за пропуски в битката против COVID-19, хаоса в ръководството на страната, минусите в проектобюджета за 2021 година, финансовите помощи, обществената активност, моралната деградация на водещи фигури в ГЕРБ и държавното управление.
Например проектобюджетът за 2021-а е първият от 2009-та, който до момента не е получил нито една позитивна оценка от самостоятелни икономисти. Всички специалисти го подлагат на критика. Някои даже го нарекоха безусловно неприспособим и даже нездравословен за българите и България.
Списъкът е дълъг и сериозен: Проф. Гарабед Минасян, Проф. Боян Дуранкев, някогашният министър председател Иван Костов, Калин Христов, подуправител на Българска народна банка, Петър Ганев, Румен Гълъбинов, проф. Димитър Иванов, проф. Александър Томов, Пламен Димитров, ръководител на КНСБ, Хасан Адемов, Николай Василев, някогашен стопански министър, Милен Велчев, някогашен финансов министър, проф. Борис Грозданов, Симеон Дянков, някогашен финансов министър, Любомир Дацов, някогашен зам-финансов министър, Георги Кадиев, някогашен. зам.-финансов министър и народен представител, Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската стопанска камара, КТ „ Подкрепа “, Петър Чобанов, някогашен финансов министър, Георги Вулджев, Калин Христов, Пламен Данаилов, Авден Шефкет… Това са единствено част от критиците. Политическите отзиви не са включени.
Президентът Румен Радев назова бюджетът „ разоряващ “.
Според Дончев мнението на всички тези хора е без значение. Излиза, че той и ГЕРБ са най-умни, безпогрешни и същински виновни, а всичко останали са олигофрени, ненавиждат родината и сънародниците си. Абсурдът има просто пояснение: по този начин се държат хора, които пазят мутроуправление.
Мутровласт имаме, когато отпред на институции и на върха на властовата пирамида са мутри. Например човек, който от средите на силова формация, някои от водачите на която са обществено разстреляни и взривени, и на които той е слугувал и попивал потта в съблекалнята, а по-късно е дотикан от задкулисието до върха на властта без да има уместно обучение и опит. Човек, който тъпче в нощното си шкафче милиони и златни кюлчета с пищов до тях като наркобарон? Който употребява език, пъстър със словосъчетания като „ елементарна кърджалийска п…а “ и „ да му е.а п…ата майна “ (за президента) и „ е..л съм ги с 200 “ (за европейски лидери). Власт, през годините на ръководство на която корупцията е била най-висока в Европейски Съюз, а върховенството на закона - на дъното.
И тъй като Дончев доста, извънредно доста държи да е част от това ръководство, би трябвало да се възприема като част от „ Мутри, вън “. А не да си мълчи за пачките, записите и свадите, само че да се наскърбява от думата "мутри ".
За потъналите милиарди по несъздаденото и до през днешния ден тъй наречените „ електронно държавно управление “, ще изяснява скоро, само че не от тв приемника.

Дамян Георгиев
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР