Що се отнася до храната, златното правило е, че кафявото

...
Що се отнася до храната, златното правило е, че кафявото
Коментари Харесай

Каква е разликата между бели и кафяви яйца

Що се отнася до храната, златното предписание е, че кафявото е по-добро. Кафяв самун, пълнозърнести бисквити, кафява захар - всички се считат за по-здравословни от белите си сътрудници. Но какво ще кажете за кафявите яйца? Цветът на черупката оказва ли някакъв резултат върху качествата на яйцата?
Белите яйца се снасят от пилета с бели пера или „ кокошки албиноси ”, до момента в който кафявите се снасят от кафяв вид кокошки (които са и по-често срещани по нашите географски ширини). Оказва се обаче, че развъждането на бели кокошки е доста по-евтино, защото те ядат много по-малко. Ето за какво и самите яйца се разграничават по мярка – кафявите постоянно са с няколко см по-големи, а и черупките им са по-здрави, което се дължи на по-голямото количество омега-3 мастни киселини.
 В никакъв случай не изхвърляйте водата, в която варите яйцата В никакъв случай не изхвърляйте водата, в която варите яйцата
Знаете ли, че тази вода би могла да се употребява вместо тор за вашите цветя? Във водата, в която варите яйцата, има органически калций, ко...

Няма действителна разлика сред кафявите и белите яйца във връзка с хранителната им стойност. Но в наши дни кафявите яйца се свързват с това, че са био, което може да ги накара да наподобяват по-здравословен избор.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР