Що е то “луд мед? Луд мед“ се нарича медът,

...
Що е то “луд мед? Луд мед“ се нарича медът,
Коментари Харесай

Що е то “луд мед”?

Що е то “луд мед ”? „ Луд мед “ се назовава медът, който създават пчелите в планините на Непал и Турция. Нарича се по този начин, тъй като пчелите в тези зони се хранят най-вече с растението рододендрон, което има токсина граянотоксин. При изяждането на прашеца от тези растения, токсинът минава в организма на пчелите и те го придвижват върху меда, който създават.

Вкусът му е горчив

Този пчелен нектар може да бъде открит и в някои други страни, където също пораства рододендрон, като да вземем за пример в Испания, Япония, Бразилия, Англия, Америка. Но количеството граянотоксин, което може да се съдържа в меда в тези страни, е прекомерно малко, с цел да окаже някакъв резултат върху организма.

Л удият мед е противозаконен в страните Южна Корея, Индия, Мексико, Бразилия, Канада, Австралия, само че, доколкото е ясно, няма закони забраняващи неговата приложимост в други страни.

Медът може да се откри в някои локални магазини в Турция и Непал, където се създава от локални пчелари, само че внимавайте, в случай че купувате от там, тъй като те не минават лабораторни проби, с които да обезпечат безвредни равнища на токсина в меда. Освен от тези места,  с вманиачен мед може да се снабдите от други профилирани магазини, които подсигуряват, че продукцията е минала лабораторни проби и съдържа безвредни равнища на граянотоксин. Продава се и в някои уеб сайтове онлайн и на черния пазар.

Луд мед от античността

Лудият мед е прочут с използването си като биологично оръжие още през 401 година прочие Хр. и неколкократно по-късно. Войниците са оставяли меда по пътя като стръв, с цел да може враговете им да се изкушат и да го изядат. Медът ги е правил неспособни да се бият и те били избивани от враговете си.

Освен това, лудият мед е прочут в националната медицина с използването си като лекарство за голям брой болести, като да вземем за пример за усмиряване на стомашно-чревни проблеми и болки, кожни проблеми, грип и простуда, високо кръвно, диабет, артрит и като афродизиак. Свойствата му на афродизиак са повода случаите на отравяне да бъдат 5 пъти по-често срещани при мъже, в сравнение с при дами

Какъв резултат има граянотоксина върху организма?

Един от резултатите на граянотоксинът е върху характерни протеини (натриеви канали) на повърхността на клетките, които дават отговор за прекосяването на натрий в клетките. Тези протеини се подреждат един до различен и образуват пори, канали, през мембраната на клетката и играят ролята на врата, която се отваря и затваря, позволявайки прекосяването на натрий в клетката. Граянотоксинът се захваща за тези протеини, когато те са отворени и блокира затварянето им, принуждавайки непрекъснат приток на натрий в съвсем всички кафези на тялото.

Токсинът имитира действието на невротрансмитера ацетилхолин, който обикновено се свързва с част от натриевите канали и провокира отварянето им. Този невротрансмитер придвижва известията сред невроните и от невроните към мускулите.

Постоянният приток на натрий в клетките работи възбуждащо на скелетните мускули (тези, които дават отговор за волеви движения) и потискащо на сърдечните мускули. Тези свойства провокират типичните симптоми на отравяне с вманиачен мед – занимателен сърдечен темп и намаляване в кръвното налягане, мускулна уязвимост, повръщане и диария, неосъзнатост и, в по-редки случаи, гърчове.

Освен това, действието на токсинът провокира активиране на мускариновите рецептори, което води до нараснало формиране на слюнка и потене, бронхоспазъм и абнормално контрактиране на сърцето.

Граянотоксинът се метаболизира за 24 часа и за това симптомите на отравяне с вманиачен мед не престават 24 часа. При консумация на прекалено много вманиачен мед отравянето с граянотоксин може да бъде смъртоносно.

Лудия мед ни е прочут още от антични времена. Благодарение на халюциногенните му свойства той е бил употребен като оръжие против враговете. Едновременно с това, с помощта на резултатите му върху организма, медът може да се употребява и като лекарство против стомашно-чревни проблеми и болки, кожни проблеми, грип и настинка, високо кръвно, диабет, артрит и като афродизиак. В днешно време снабдяването с вманиачен мед става доста по-лесно като може да се поръча онлайн до всички елементи на света, а също по този начин може да се откри и в Непал и Турция, където той се подготвя от локални пчелари. Но внимавайте когато си купувате вманиачен мед – проверявайте дали равнищата на граянотоксин в меда са безвредни – високите равнища може да доведат до гибел.

Отвориха ресторант за кучета в Индия

Що е то “луд мед ”?

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР