Щетите по тръбопроводите Северен поток, които изпускат природен газ в

...
Щетите по тръбопроводите Северен поток, които изпускат природен газ в
Коментари Харесай

Дания и Германия заподозряха саботаж по газопроводи Северен поток 1 и 2

Щетите по тръбопроводите " Северен поток ", които изпускат природен газ в Балтийско море, са породени от " съзнателно ", обявиха от Дания.

" Вече е ясна оценката на управляващите, че това са умишлени дейности. Не е случай ", разяснява датският министър председател Мете Фредериксен, представен от Reuters. " Все още няма информация, която да демонстрира кой може да стои зад това деяние. "

В началото на седмицата националната енергийна организация на Дания заяви, че е разкрила приключване на природен газ в тръбопровода " Северен поток 2 " покрай остров Борнхолм, а от шведска страна оповестиха за вреди и приключване както от " Северен поток 1 ", по този начин и от " Северен поток 2 ".

Вчера датските военни разгласиха фотоси на големия разлив.

" След трите приключвания на газ по газопроводите " Северен поток " в Балтийско море бяха обособени неразрешени зони към течовете, поради сигурността на корабния и въздушния трафик ", пишат в изказване на въоръжените сили на Дания.

Германия също подозира, че газопроводната система " Северен поток " е била развалена. Според немски чиновник по сигурността доказателствата демонстрират, че това е по-скоро бойкот, в сравнение с механически проблем. Изтичането на газ от три тръбопровода се появи съвсем по едно и също време в Балтийско море, след което Дания съобщи, че ускорява сигурността към енергийните си активи.

И двете системи на Северен поток се трансфораха в противоречива гореща точка сред Европа и Русия поради войната на Москва в Украйна, която докара континента до енергийна рецесия.

След пълномащабното нахлуването на Русия в Украйна в края на февруари Москва спря газовия поток през по-новия Северен поток 2, който към момента не беше в употреба. Съвсем неотдавна тя спря притока на газ през изцяло работещ до неотдавна Северен поток 1.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР