Щети за милиарди долари са нанесли природните бедствия в САЩ,

...
Щети за милиарди долари са нанесли природните бедствия в САЩ,
Коментари Харесай

САЩ даде рекордна сума заради природните бедствия през 2017-а

Щети за милиарди долари са нанесли естествените бедствия в Съединени американски щати, като миналата година е била рекордна в това отношение. Урагани, наводнения, пожари засегнаха разнообразни елементи на страната. След като лед скова Източното крайбрежие, последните вести са от Калифорния, оповестява Българска национална телевизия.

Буря и пороен дъжд се стовариха над Калифорния - щатът, който единствено преди месеци бе унищожен от пожари. Има заплаха от кални свлачища и това наложи слагането на пясъчни насипи във винения регион. Вероятността да бъдат наранени още веднъж окръзите Сонома и Мендосино е огромна. Части от тях бяха унищожени от пожарите през октомври, които доведоха до гибелта на 44 души и унищожиха близо 9 хиляди домове.

Изминалата година е била рекордна за Съединени американски щати от позиция на вредите, понесени от естествени бедствия. Равносметката е 16 стихии - 8 стихии, три урагана, 2 наводнения, пожар, суша, сняг и лед. Според изчисленията на Националното ръководство за океански и атмосферни проучвания всички те са нанесли вреди за общо 306 милиарда $.

Пожарите в Калифорния са коствали 18 милиарда $, загубите от урагана Харви се правят оценка на 125 милиарда $, а от ураганите " Мария " и " Ирма " - съотвенто на 90 и 50 милиарда $. 2017 -та е била третата най-гореща година за повече от век насам.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР